Početna strana |  English O nama |  Marketing |  Pišite nam
fena logotip BOSNA I HERCEGOVINA / BOSNIA AND HERZEGOVINA 
FEDERALNA NOVINSKA AGENCIJA/ FEDERAL NEWS AGENCY 
Korisničko ime:
Lozinka

Glavni meni

Skip Navigation Links Skip Navigation Links
Skip Navigation Links

Zadnje vijesti

3.3.2015. (18:54)
ČOVIĆ: SLJEDEĆE SEDMICE BIT ĆE FORMIRANO VIJEĆE MINISTARA BiH I VLADA FBiH
SARAJEVO, 3. marta (FENA) - Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Dragan Čović kazao je danas novinarima, nakon sjednice Predsjedništva BiH, da će sljedeće sedmice biti formirano Vijeće ministara BiH i Vlada Federacije BiH. 
3.3.2015. (18:32)
IZETBEGOVIĆ: NASTAVAK PREGOVORA O FORMIRANJU VLADE FBiH U PETAK ILI ZA VIKEND
SARAJEVO, 3. marta (FENA) - Zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović kazao je novinarima, nakon sjednice Predsjedništva BiH, da je razgovarao s predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Draganom Čovićem, ali da daljnje pregovore o Vladi Federacije BiH ne bi nastavio bez prisustva trećeg partnera u vlasti, odnosno Demokratske fronte (DF).
3.3.2015. (18:12)
PREDSJEDNIŠTVO BiH USVOJILO IZVJEŠTAJ O IMPLEMENTACIJI SPORAZUMA O SUBREGIONALNOJ KONTROLI NAORUŽANJA (Foto)
SARAJEVO, 3. marta (FENA) - Predsjedništvo Bosne i Hercegovine usvojilo je danas Izvještaj o implementaciji Sporazuma o subregionalnoj kontroli naoružanja ( Aneks 1B, Član IV, Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini ) i radu Subregionalne konsultativne komisije u 2014. godini. 
3.3.2015. (18:09)
HRVATSKA PREDSJEDNICA POSJETU BiH ZAVRŠILA KRAĆIM OBILASKOM SARAJEVA (Foto)
SARAJEVO, 3. marta (FENA) - Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u poslijepodnevnim satima završila je prvu službenu posjetu Bosni i Hercegovini kraćim obilaskom užeg centra Sarajeva, te prigodnim ručkom.
3.3.2015. (17:01)
BIHAĆ - UHAPŠEN M.B. OSUMNJIČEN ZA UBISTVO ADVOKATICE JASMINE KORIČIĆ
BIHAĆ, 3. marta (FENA) - Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUPUSK) Senad Kljajić potvrdio je za Fenu da je M.B. (1952.) osumnjičen za ubistvo advokatice Jasmine Koričić iz Bihaća uhapšen danas na Međunarodnom graničnom prijelazu Izačić, predan Sektoru krim policije Kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova. 
3.3.2015. (16:41)
KRIŠTO: POSJETA GRABAR KITAREVIĆ JE POSJETA PRIJATELJA I PODRŠKA NA EUROATLANSKOM PUTU BiH
SARAJEVO, 3. marta (FENA) - Zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Borjana Krišto izjavila je danas u Sarajevu, nakon sastanka Kolegija oba doma PSBiH s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarević, da je njena posjeta doživljena kao posjeta prijatelja i podršku BiH na njenom euroatlanskom putu.
3.3.2015. (16:29)
SUD BiH - ŽELJKO JUKIĆ OSUĐEN NA 15 GODINA ZATVORA ZA ZLOČIN PROTIV ČOVJEČNOSTI
SARAJEVO, 3. marta (FENA) - Vijeće Apelacionog odjeljenja Odjela I za ratne zločine Suda Bosne i Hercegovine izreklo je danas drugostepenu presudu u predmetu Željko Jukić kojom je optuženi Jukić oglašen krivim za krivično djelo zločini protiv čovječnosti.
3.3.2015. (13:38)
GRABAR-KITAROVIĆ: NASTAVIT ĆU PODRŽAVATI SUVERENITET BiH (Foto) - kraća verzija
SARAJEVO, 3. marta (FENA) - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas nakon susreta sa članovima Predsjedništva BiH u Sarajevu da će nastaviti podržavati suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.
3.3.2015. (12:49)
JAVNA RASPRAVA O TOME JE LI IMENOVANJEM DŽIHANOVIĆA POVRIJEĐEN NACIONALNI INTERES BOŠNJAKA
SARAJEVO, 3. marta (FENA) - Vijeće Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine za zaštitu vitalnih interesa razmatralo je danas zahtjev Kluba delegata bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH za utvrđivanje vitalnog nacionalnog interesa konstitutivnog bošnjačkog naroda u postupku usvajanja Prijedloga odluke o potvrđivanju Odluke bivšeg predsjednika FBiH ( Živka Budimira) o imenovanju Šahbaza Džihanovića za sudiju Ustavnog suda FBiH.
3.3.2015. (12:26)
ISPLATA MIROVINA ZAPOČINJE 6. OŽUJKA
MOSTAR, 3. ožujka (FENA) - Isplata mirovina za mjesec veljaču počet će u petak, 6. ožujka, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Federalnog zavoda MIO/PIO. 

Javne vijesti

3.3.2015. (12:14)
ODREĐEN PRITVOR OSUMNJIČENIM U PREDMETU AZRA MILETIĆ I DRUGI
SARAJEVO, 3. marta (FENA) - Odlučujući po prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora, Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje kojim je djelimično usvojen prijedlog te je prema osumnjičenima Azri Miletić, Senadu Šabiću i Rami Brkiću određen jednomjesečni pritvor. 
3.3.2015. (08:32)
ZASTUPNICI SKUPŠTINE KS-a DANAS O UKIDANJU SAVJETNIČKIH POZICIJA
SARAJEVO, 3. marta (FENA) - Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo danas će na hitnoj sjednici razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o radnopravnom statusu poslanika u Skupštini, Vladi i ostalim organima vlasti koji podrazumijevaju ukidanje savjetničkih pozicija. 
3.3.2015. (07:37)
GRABAR-KITAROVIĆ U PRVOJ SLUŽBENOJ POSJETI BiH
SARAJEVO, 3. marta (FENA) - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović doputovat će u danas u Bosnu i Hercegovinu u prvu službenu posjetu nakon što je izbrana za predsjednicu.
2.3.2015. (20:45)
KOMŠIĆ I NIKŠIĆ: BOSNI I HERCEGOVINI POTREBNA UJEDINJENA LJEVICA (Foto)
MOSTAR, 2. ožujka (FENA) - Predsjednici Demokratske fronte (DF) Željko Komšić i Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić na tribini "Treba li Bosni i Hercegovini ujedinjena ljevica?", održanoj u ponedjeljak u Mostaru, složili su se kako je Bosni i Hercegovini potrebna snažna i ujedinjena ljevica. 
2.3.2015. (19:46)
IZETBEGOVIĆ: ZA SDA NEPRIHVATLJIVA MANJINSKA VLADA
SARAJEVO, 2. marta (FENA) - Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) pozvalo je koalicione partnere, a posebno Demokratsku frontu (DF), da se ponovo uključe u proces implementacije izbornih rezultata, kako bi u zakonskom roku mogla biti formirana vlast na svim nivoima.
2.3.2015. (19:43)
NI SDP, NI DF NE ŽELE U FEDERALNU VLADU
MOSTAR, 2. ožujka (FENA) - Predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komišić ponovio je u ponedjeljak navečer u Mostaru da njegova stranka neće po svaku cijenu ući u vlast na razini Federacije BiH.
2.3.2015. (14:12)
KANTONALNO TUŽILAŠTVO KS-a TRAŽI PRITVOR ZA TRI OSUMNJIČENE OSOBE ZBOG PUCNJAVE NA MARINDVORU
SARAJEVO, 2. marta (FENA) - Tri osumnjičene osobe zbog pucnjave u subotu na Marindvoru nakon što su predate u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo ispitane su od postupajuće tužiteljice. 
2.3.2015. (12:18)
DIREKTORI MIA-e I FENA-e POTPISALI UGOVOR O SARADNJI (Foto)
SARAJEVO, 2. marta (FENA) - Generalni direktori Makedonske informativne agencije (MIA) i Federalne novinske agencije (FENA) Ljupčo Jakimoski i Faruk Borić potpisali su danas u Sarajevu Ugovor o budućoj saradnji koja podrazumijeva razmjenu informacija iz dviju zemalja.
1.3.2015. (19:32)
ČOVIĆ: OVO PREDSJEDNIŠTVO ŽELI UČINITI SVE DA BiH POVEDE U NOVO VRIJEME (Foto)
SARAJEVO, 1. marta (FENA) - Član Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je večeras  da Predsjedništvo želi učiniti sve da BiH povede u novo vrijeme, što su, kako je rekao,   dokazali zajedničkom izjavom o evropskoj opredijeljenosti.
1.3.2015. (18:08)
NIJE POSTIGNUT DOGOVOR U VEZI FORMIRANJA FEDERALNE VLADE (Foto)
SARAJEVO, 1. marta (FENA) - Sastanak koji je danas održan u Sarajevu s ciljem postizanja dogovora u vezi  formiranja Federalne vlade i raspodjele ministarskih pozicija završen je oko 17.30 sati, međutim,  dogovor nije postignut. 

Foto servis

GRABAR-KITAROVIĆ: NASTAVIT ĆU PODRŽAVATI SUVERENITET BiH
»Foto servis...

Vremenska prognoza

SARAJEVO, 3. marta (FENA) – Meteoalarm je izdao narandžasto upozorenje od 5. marta u 00 sati do 6. marta u 00 sati, zbog obilnih padavina u cijeloj BiH. 
»Detaljno...

Kursna lista

»Detaljno...


Početna strana |  O nama |  Marketing |  Pišite nam
Copyright © FENA, 2006

Desk