Početna strana |  English O nama |  Marketing |  Pišite nam
fena logotip BOSNA I HERCEGOVINA / BOSNIA AND HERZEGOVINA 
FEDERALNA NOVINSKA AGENCIJA/ FEDERAL NEWS AGENCY 
Korisničko ime:
Lozinka

Glavni meni

Skip Navigation Links Skip Navigation Links
Skip Navigation Links

Zadnje vijesti

25.1.2015. (13:29)
SALTAGIĆ: DVA GRADA, ONAJ NA VRBASU I OVAJ NA TEMZI, GODINAMA SU MOJA STVARALAČKA INSPIRACIJA (Foto)
SARAJEVO, 25. januara (FENA) - Novinar, pisac i pjesnik porijeklom iz Banje Luke Idriz Saltagić živi i radi u Engleskoj, a pola vijeka spisateljskog rada nedavno je obilježio u Abbey Centru u Londonu. U BiH je radio 28 godina, a već 22 godine stvara u Londonu, gdje se našao ne baš svojom voljom. 
25.1.2015. (12:39)
IVICA OSIM NA SESIJI KRUGA 99 GOVORIO O TEMI "SPORT I POLITIKA" (Foto)
SARAJEVO, 25. januara (FENA) - Redovna sesija Asocijacije nezavisnih intelektualaca Kruga 99 ove nedjelje bila je posvećena temi "Sport i politika", a uvodničar je bio Ivica Osim, jedan od najvećih bosanskohercegovačkih nogometaša i trenera.
25.1.2015. (10:35)
CORRIAS: OBEĆANJA VLASTI U BiH VIŠE NISU DOVOLJNA (Foto)
SARAJEVO, 25. januara (FENA) - Inicijativa koju su pokrenuli Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Njemačka, a koja je postala zvanična Inicijativa Evropske unije (EU), prilika je za Bosnu i Hercegovinu da se pomjeri s mrtve tačke, jer ovo je stanje postalo nepodnošljivo - kazao je u intervjuu  Feni ambasador Italije u BiH Ruggero Corrias. 
25.1.2015. (08:21)
SARAJEVO - PRVI LET BOSNIAN WAND AIRLINESA (Foto)
SARAJEVO, 25. januara (FENA) - Letom sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo za Atinu kompanija Bosnian Wand Airlines (BWA) jutros je službeno otpočela operacije letenja. 
24.1.2015. (18:14)
TUŽITELJSTVO BiH ĆE PREDLOŽITI ODREĐIVANJE MJERE PRITVORA ZA OSUMNJIČENE U AKCIJI "DRUKER"
SARAJEVO, 24. januara (FENA) - Postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, nakon što je ispitao osumnjičene u akciji kodnog naziva "Druker", uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od 30 dana. 
24.1.2015. (15:38)
PRIPADNIK ORUŽANIH SNAGA BiH PRONAĐEN MRTAV
SARAJEVO, 24. januara (FENA) - Pripadnik Oružanih snaga BiH Josip Bokšić pronađen je mrtav nedaleko od svoje kuće - potvrdio je Feni načelnik Zajedničkog štaba OSBiH generalpukovnik Anto Jeleč.
24.1.2015. (14:52)
NASTAVAK KONSTITUIRAJUĆE SJEDNICE DOMA NARODA FBiH DO KRAJA NAREDNE SEDMICE
SARAJEVO, 24. januara (FENA) - Predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Lidija Bradara (Hrvatska demokratska zajednica - HDZBiH) potvrdila je danas u izjavi Feni da će nastavak konstituirajuće sjednice Doma najvjerovatnije biti održan do kraja naredne sedmice.
24.1.2015. (11:25)
NOGOMETNOM UTAKMICOM NASTAVLJENA HUMANITARNA AKCIJA "DARUJMO IM DOM" (Foto)
VITEZ, 24. siječnja (FENA) - Humanitarnom nogometnom utakmicom u kojoj su sudjelovali  brojni političari, novinari, umjetnici i gospodarstvenici sinoć je u Vitezu nastavljena akcija „Večernjeg lista“ i Hrvatskog narodnog sabora BiH „Darujmo im dom“, u kojoj je do sada prikupljeno 80 tisuća maraka.
24.1.2015. (10:20)
KAESTNER: REGULATORNE REFORME REZULTIRALE GODIŠNJIM UŠTEDAMA OD OKO 17 MILIONA KM (Foto)
SARAJEVO, 24. januara (FENA) - Radi jačanja poslovnog okruženja u Bosni i Hercegovini Međunarodna financijska korporacija (IFC), jedna od organizacija Grupacije Svjetske banke, prati implementiranje novog Zakona o inspekcijama u Federaciji BiH, koji je donesen prošle godine. 
24.1.2015. (08:47)
KANDIDAT ZA PREMIJERA FBiH FADIL NOVALIĆ: U FOKUSU EKONOMSKI POTEZI KOJI ĆE STVARATI STABILNU FBiH (Foto)
SARAJEVO, 24. januara (FENA) - Naša loša socijalna situacija je posljedica loše ekonomske situacije. Sada postoji ogroman pritisak da se riješe problemi, gotovo trenutno, i pri tome se zaboravlja da su isti nastajali godinama. Dakle, za oporavak će trebati više vremena nego što bismo željeli, ipak, neki potezi mogu biti brži i njihovo djejstvo može biti brže - rekao je u intervjuu Feni kandidat za premijera Federacije BiH Fadil Novalić. 

Javne vijesti

23.1.2015. (21:48)
LARISA CERIĆ SPORTISTA GODINE BiH (Foto)
SARAJEVO, 23. januara (FENA) - Džudistkinja Larisa Cerić proglašena je sportistom 2014. godine u Bosni i Hercegovini u tradicionalnom 70. izboru Sportskog saveza BiH.
23.1.2015. (20:33)
KONCERTOM ILAHIJA I KASIDA ZAVRŠENA MANIFESTACIJA "SELAM, YA RESULALLAH"
SARAJEVO, 23. januara (FENA) - Koncertom ilahija i kasida koji je održan večeras u Domu mladih Kulturno-sportskog centra Skenderija završila je kulturno-vjerska manifestacija "Dani o Allahovom poslaniku - Selam, ya Resulallah".
23.1.2015. (18:21)
ANTIFAŠISTI IZ SRBIJE, HRVATSKE, CRNE GORE, HRVATSKE I BiH POLOŽILI CVIJEĆE STRADALIM U IGMANSKOM MARŠU (Foto)
SARAJEVO, 23. januara (FENA) - Antifašisti iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine položili su cvijeće večeras ispred Vječne vatre u Sarajevu povodom obilježavanja godišnjice "Igmanskog marša".
23.1.2015. (14:17)
IVANIĆ: SNSD ZNAO ZA PRODAJU ORUŽJA UKRAJINI (Foto)
SARAJEVO, 23. januara (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić rekao je danas novinarima u Sarajevu da je Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) znao za prodaju oružja Ukrajini, odnosno da je državnim ministarstvima saglasnost za to dao vrh te stranke.
23.1.2015. (13:34)
HUMANITARNA AKCIJA ZA ČETVOROGODIŠNJEG LUKU IZ ŠIROKOG BRIJEGA
ŠIROKI BRIJEG, 23. siječnja (FENA) - Udruga osoba s invalidtetom Zapadnohercegovačke županije u suradnji s Crvenim križem i Inicijativom za Široki Brijeg organizira humanitarnu akciju „Pomozimo malom Luki“ uz slogan „Budimo duga u Lukinom oblaku“.
23.1.2015. (13:14)
FINCI: HOLOKAUST JEVREJA TRAGEDIJA ČOVJEČANSTVA (Foto)
SARAJEVO, 23. januara (FENA) - Komemoracijom u Jevrejskoj opštini u Sarajevu obilježena je 70. godišnjica oslobađanja zloglasnog nacističkog logora Aušvic.
23.1.2015. (11:57)
VEČERAS U VITEZU HUMANITARNA NOGOMETNA UTAKMICA
VITEZ, 23.siječnja (FENA) - Humanitarna nogometna utakmica u sklopu akcije "Darujmo im dom" koju su organizirali Večernji list, Hrvatski narodni sabor i Franjevački samostan Tuzla radi izgradnje kuća za tri obitelji iz okolice Tuzle čiji su domovi stradali u prošlogodišnjim poplavama, odigrat će se večeras u Vitezu.
23.1.2015. (10:39)
SAHRANA KEMALA MONTENA 28. JANUARA U ALEJI VELIKANA NA GROBLJU BARE
SARAJEVO, 23. januara (FENA) - Velikan muzičke scene u BiH, na koju je svojim djelom i jedinstvenim glasom ostavio vječni trag, Kemal Monteno bit će sahranjen u srijedu, 28. januara, u Aleji velikana na Gradskom groblju Bare u rodnom Sarajevu.
23.1.2015. (10:35)
PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV 10 OSOBA ZA RATNE ZLOČINE NA PODRUČJU ZVORNIKA
SARAJEVO, 23. januara (FENA) - Tužilac Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv deset osoba za ratne zločine na području Zvornika.
23.1.2015. (10:30)
BH RUKOMETAŠI DANAS PROTIV HRVATSKE
SARAJEVO/DOHA, 23. januara (FENA) - Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će protiv Hrvatske igrati posljednji meč grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru.

Foto servis

CORRIAS: OBEĆANJA VLASTI U BiH VIŠE NISU DOVOLJNA (Foto)
»Foto servis...

Vremenska prognoza

SARAJEVO, 25. januara (FENA) - Slično kao u dane vikenda, uz nestabilno i hladno vrijeme sutra će opća slika u Hercegovini biti nešto ljepša u odnosu na ostatak zemlje. 
»Detaljno...

Kursna lista

»Detaljno...


Početna strana |  O nama |  Marketing |  Pišite nam
Copyright © FENA, 2006

Desk