Početna strana |  English O nama |  Marketing |  Pišite nam
fena logotip BOSNA I HERCEGOVINA / BOSNIA AND HERZEGOVINA 
FEDERALNA NOVINSKA AGENCIJA/ FEDERAL NEWS AGENCY 
Korisničko ime:
Lozinka

Glavni meni

Skip Navigation Links Skip Navigation Links
Skip Navigation Links

Zadnje vijesti

19.4.2014. (11:38)
ČESTITKA KARDINALA PULJIĆA: USKRSLI KRIST NADA NAŠA
SARAJEVO, 19. aprila (FENA) - Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić je povodom katoličkog blagdana Uskrsa uputio uskrsnu čestitku svim katolicima, redovnicima i redovnicama, s obzirom  na to da ove godine kršćani zajedno slave ovaj blagdan i pravoslavnim vjernicima čestitao je Vaskrs, a židovskom narodu čestitao blagdan Pashu. 
19.4.2014. (10:41)
IZVUČENO TIJELO IZ MILJACKE
SARAJEVO, 19. aprila (FENA) - Pripadnici Vatrogasne brigade Kantona Sarajevo izvukli su oko 10.20 sati tijelo koje je plutalo u Miljacki, potvrđeno je Agenciji Fena u Vatrogasnoj brigadi Kantona Sarajevo. 
19.4.2014. (10:24)
VATROGASCI IZVLAČE TIJELO KOJE PLUTA MILJACKOM
SARAJEVO, 19. aprila (FENA) - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su u 9.10 sati dobili informaciju da u sarajevskom naselju Otoka, ispod mosta, pluta tijelo.
19.4.2014. (09:10)
KOLEKTIVNA DŽENAZA ZA DEVET VLASENIČANA
SARAJEVO, 19. aprila (FENA) - Na mezarju „Rakita“ u Vlasenici danas će biti klanjana kolektivna dženaza i obavljen ukop za  devet Vlaseničana, civilnih žrtava rata, koji su ubijeni na području Općine Vlasenica od 1992. do 1995. godine.
18.4.2014. (19:35)
TROVANJE U SARAJEVU: JEDNA OSOBA PREMINULA, A TRI ZBRINUTE NA KLINICI ZA INFEKTIVNE BOLESTI KCUS-a
SARAJEVO, 18. aprila (FENA) - U proteklih sedam dana na Kliniku za infektivne bolesti Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) primljene su četiri osobe s kliničkim znacima teškog trovanja hranom, a kako se pretpostavlja, najvjerovatnije su konzumirali biljku mrazovac koji je otrovan, misleći da se radi o srijemušu, koji spada u skupinu jestivih samoniklih biljaka. 
18.4.2014. (16:13)
AMERIČKA AMBASADA: ODLUKA RS-a O PREBIVALIŠTU JEDNOSTRANA I NEKONSTRUKTIVNA
SARAJEVO, 18. aprila (FENA) - Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini još nije vidjela tekst odluke Vlade Republike Srpske o vršenju provjere tačnosti i istinitosti podataka prilikom prijave prebivališta na teritoriji RS-a, ali izražava zabrinutost jer im se "ta odluka čini kao jednostrana, nekonstruktivna aktivnost Republike Srpske po pitanju prebivališta".
18.4.2014. (14:31)
SVI PRIPADNICI BH KONTINGENTA U JUŽNOM SUDANU SU DOBRO I ZDRAVO
SARAJEVO, 18. aprila (FENA) -  Svi pripadnici bh. kontigenta u Mirovnoj misiji Ujedinjenih nacija (UN) u Južnom Sudanu su dobro i zdravo, i niko od njih nije bio izložen napadu koji je izvršen na bazu UN-a u Boru, saopćeno je danas iz Ministarstva sigurnosti BiH.
18.4.2014. (14:26)
ČUSTO: SVAKA POLITIČKA PROMJENA SE REFLEKTIRA NA SPOMENIKE "PRETHODNOG DRUŠTVA"
SARAJEVO, 18. aprila (FENA) - Kultura sjećanja predstavlja veoma kompleksnu temu u kojoj spomenici čini samo jedan od različitih sadržaja kolektivnog sjećanja kojima se iskazuje identitet i odnos jednog društva prema historiji, izjavila je za Agenciju FENA mr. sci. Amra Čusto, viša stručna saradnica Zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Kantona Sarajevo, povodom današnjeg Međunarodnog dana spomenika čija tema je "Naslijeđe komemoracije" .
18.4.2014. (14:25)
OHR: JEDNOSTRANI KORAK VLADE RS-a VEOMA ZABRINJAVAJUĆI
SARAJEVO, 18. aprila (FENA) - Jednostrani korak poduzet u vezi sa osjetljivim pitanjem prebivališta veoma je zabrinjavajući s obzirom na trenutnu situaciju - upozorio je danas Ured visokog predstavnika (OHR), komentirajući Odluku Vlade RS-a o vršenju provjere tačnosti i istinitosti podataka prilikom prijave prebivališta na teritoriji RS-a. 
18.4.2014. (13:35)
PULJIĆ: ČOVJEK KADA TRPI I PATI OTKRIVA BOŽJU BLIZINU U SEBI
SARAJEVO, 18. aprila (FENA) - U svim ovim kušnjama života koje proživljavamo, mi zapravo moramo otkriti susret s Bogom i u Bogu otkriti smisao kako nadići to i gledati prema vječnosti. Bog je vječan a ovo je sve prolazno, kazao je u izjavi za Agenciju FENA vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić povodom katoličkog blagdana Uskrsa. 

Javne vijesti

18.4.2014. (13:25)
NENADIĆ: DEKLARACIJA BI ZNAČILA DA SVE BH IZBJEGLICE ŠIROM SVIJETA GUBE TAJ STATUS
SARAJEVO, 18. aprila (FENA) - Bosna i Hercegovina predlaže suspenziju implementacije preporuke o ukidanju statusa i predlaže zajedničku akciju svih aktera uključenih i odgovornih za provedbu Aneksa VII Dejtonskog sporazuma, s rokom implementiranja do kraja 2017. godine - navedeno je u stavu Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH u vezi s prijedlogom deklaracije o prestanku statusa za izbjeglice iz BiH i Republike Hrvatske. 
18.4.2014. (13:25)
OMANOVIĆ: NAKON ZAKLJUČKA VLADE FBiH, MOŽE BITI SPAŠENO 1.200 RADNIH MJESTA U KONFEKCIJI "BORAC" TRAVNIK
SARAJEVO, 18. aprila (FENA) - Predsjednik Sindikata radnika tekstila, kože, obuće i gume BiH Ramiz Omanović izjavio je Fenu da podržava zaključak kojim je Vlada FBiH zatražila od nadležnih tužilaštava da se očituju o svim izvještajima koje su dobili, a tiču se zloupotreba u postupku privatizacije i poslovanja privrednih društava.
18.4.2014. (13:01)
IZETBEGOVIĆ OSUDIO ODLUKU VLADE RS KOJOM SE UREĐUJE OBLAST PRIJAVE I ODJAVE PREBIVALIŠTA
SARAJEVO, 18. aprila (FENA) - Predsjedavjući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović najoštrije je osudio Odluku Vlade RS kojom se, kako navodi, protivustavno i protivzakonito uređuje oblast prijave i odjave prebivališta. 
18.4.2014. (12:42)
FAZLIĆ: VLADA FBiH POTIČE NA DONOŠENJE PRESUDA ZA SUMNJIVE PRIVATIZACIJE
SARAJEVO, 18. aprila (FENA) - Agencija za privatizaciju FBiH je u saradnji s Vladom FBiH radila na pripremi Informacije o uočenim nepravilnostima u postupku privatizacije i poslovanju privrednih društava nakon završetka postupka privatizacije ili otvaranja stečaja, a koju je Vlada jučer usvojila uz odgovarajuće zaključke, izjavio je za Fenu direktor Agencije za privatizaciju Šuhret Fazlić.
18.4.2014. (12:21)
SALKIĆ: OHR MORA DA DJELUJE NA NEUSTAVNU ODLUKU VLADE RS-a
BANJA LUKA, 18. aprila (FENA) - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Ramiz Salkić ocijenio je u izjavi za Agenciju FENA da je odluka Vlade RS-a o vršenju provjere tačnosti i istinitosti podataka prilikom prijave prebivališta na teritoriji RS-a, protivustavna i antidejtonska te šalje poruku da su u RS-u odustali od Dejtonskog mirovnog sporazuma u smislu da više ne prihvataju slobodu kretanja, zbog čega bi trebalo da se oglasi i OHR.
18.4.2014. (11:15)
OVOGODIŠNJI MOSTAR BLUES & ROCK FESTIVAL OD 16. DO 19. SRPNJA
MOSTAR, 18. travnja (FENA) - Mostar Blues & Rock festival ove godine održat će se od 16. do 19. srpnja i ugostit će niz poznatih glazbenih velikana - potvrdili su za Fenu organizatori festivala.
18.4.2014. (10:43)
BISKUP KOMARICA: PARADNE ČESTITKE, A ISTREBLJENJE JEDNOG NARODA POSTALO NORMALNO?
BANJA LUKA, 18. aprila (FENA) - Banjalučki biskup Franjo Komarica izjavio je u razgovoru za Agenciju FENA da i ovaj uskrs dočekuju u situaciji da katolika, Hrvata, na području Banjalučke biskupije gotovo nema, da se im onemogućava povratak, te da se s tom situacijom, na koju ukazuju iz godine u godinu, ne mogu pomiriti. Kaže da je tokom nedavnog susreta s papom Franjom i s državnim tajnikom kardinalom Petrom Parolinom bilo riječi o situaciji u BiH i radu Katoličke crkve te o posjeti Svetog oca ovim prostorima.
18.4.2014. (09:52)
USKRSNI OBIČAJI KATOLIKA U BIH
MOSTAR, 18. travnja (FENA) - Katolici cijelog svijeta, pa i Bosne i Hercegovine, u nedjelju će proslaviti Uskrs, najvažniji i najradosniji blagdan Kristova uskrsnuća.
18.4.2014. (09:48)
BAKA JELENA: NI 90 JAJA MI NIJE DOVOLJNO DA PODIJELIM DRAGIM PRIJATELJIMA
SARAJEVO, 18. aprila (FENA) - Simbol Vaskrsa je jaje koje predstavlja rađanje. Koliko imam dragih ljudi, toliko obojim vaskršnih jaja, a meni izgleda ni 90 nije dovoljno - kazala je u razgovoru za Agenciju FENA 83-godišnja Jelena Polovina, otvarajući priču o radostima najbitnijeg pravoslavnog praznika Vaskrsa.
18.4.2014. (09:44)
I U DEVETOJ DECENIJI MILKA PALANJUK SVE PRIPREMILA ZA USKRS
SARAJEVO, 18. aprila (FENA) - U ćošku sobe na stolu već je postavljen ukras na koji su zakačena šarena jaja, nešto poput jelkice koja se kiti za Božić. Farbe i sličice za jaja već su kupljene, te je sve spremno za obilježavanje blagdana. Za 86-godišnju Milku Palanjuk stiže još jedan Uskrs, koji dočekuje s radošću.

Foto servis

IZVUČENO TIJELO IZ MILJACKE
»Foto servis...

Vremenska prognoza

SARAJEVO, 19. aprila (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom. 
»Detaljno...

Kursna lista

»Detaljno...


Početna strana |  O nama |  Marketing |  Pišite nam
Copyright © FENA, 2006

Desk