Početna strana |  English O nama |  Marketing |  Pišite nam
fena logotip BOSNA I HERCEGOVINA / BOSNIA AND HERZEGOVINA 
FEDERALNA NOVINSKA AGENCIJA/ FEDERAL NEWS AGENCY 
Korisničko ime:
Lozinka

Glavni meni

Skip Navigation Links Skip Navigation Links
Skip Navigation Links

Zadnje vijesti

20.9.2014. (09:01)
U MOSTARU ZAPOČEO PRVI MEĐUNARODNI TEATARSKI FESTIVAL MLADE PUBLIKE „KORZO“
MOSTAR, 20. rujna (FENA) – Dokumentarnom predstavom „Unutrašnji Mostar“, u izvedbi Mostarskog teatra mladih, sinoć je u započeo Prvi međunarodni teatarski festival mlade publike “Korzo” koji će se u Mostaru održavati do 22. rujna.
19.9.2014. (17:00)
MMF - POVLAČANJE DONATORSKE POMOĆI ZA POTREBE OBNOVE ZASAD OGRANIČENO, ŠTO USPORAVA OPORAVAK
SARAJEVO, 19. septembra (FENA) - Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), pod vodstvom  Rona van Roodena, posjetila je Banja Luku i Sarajevo od 10. do 19. septembra ove godine da bi razgovarala o najnovijim ekonomskim dešavanjima i politikama vezanim za osmi pregled u sklopu stand-by aranžmana (SBA) za Bosnu i Hercegovinu. 
19.9.2014. (16:23)
LAGUMDŽIJA I NIKŠIĆ U RADNOJ POSJETI UNSKO-SANSKOM KANTONU
BIHAĆ, 19. septembra (FENA) - Ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija i premijer Federacije BiH  Nermin Nikšić danas su boravili u radnoj posjeti Unsko-sanskom kantonu (USK). U pratnji premijera Hamdije Lipovače, obišli su kantonalnu bolnicu u Bihaću.
19.9.2014. (14:40)
INZKO: ENTITETI NEMAJU PRAVO NA OTCJEPLJENJE
SARAJEVO, 19. septembra (FENA) - Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko potcrtao je danas da je Bosna i Hercegovina međunarodno priznata država čiji su suverenitet i integritet garantirani međunarodnim pravom i Dejtonskim mirovnim sporazumom. 
19.9.2014. (13:57)
VIZNI INFORMACIONI SISTEM POČINJE FUNKCIONIRATI SLJEDEĆE SEDMICE U ZEMLJAMA ZAPADNOG BALKANA
SARAJEVO, 19. septembra (FENA) - Vizni informacioni sistem (VIS) počet će s radom 25. septembra u zemljama zapadnog Balkana odnosno Bosni i Hercegovini (BiH), Albaniji, Bivšoj Jugoslovenskoj Republici Makedoniji (BJRM), Kosovu, Crnoj Gori i Srbiji teTurskoj.
19.9.2014. (13:36)
AMBASADA BiH U WASHINGTONU SA NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA PRIKUPILA 203.000 DOLARA ZA DEMINIRANJE U POPLAVLJENIM PODRUČJIMA
SARAJEVO, 19. septembra (FENA) - U organizaciji Ambasade Bosne i Hercegovine u Washingtonu i nevladinih organizacija Marshall Legacy Institute (MLI) i Savjetodavnog vijeća za BiH (ACBH) jučer je u svečanoj sali Ambasade BiH u Washingtonu upriličen prijem i prezentacija pod nazivom “Podržimo akciju deminiranja u poplavljenim područjima u BiH– Povratak života i zemlje”. 
19.9.2014. (13:34)
POLJOPRIVREDNICI POZIVAJU NADLEŽNE DA SPRIJEČE ŠIRENJE BOLESTI PLAVOG JEZIKA NA BiH
SARAJEVO, 19. septembra (FENA) - Udruženje poljoprivrednika Federacije BiH saopćilo je danas da se „u Srbiji, u ovčarstvu, pojavila opaka bolest poznata pod nazivom Bolest plavog jezika - BPJ ili kataralna groznica ovaca (lat: febris catarrhalis ovium), virusno oboljenje pretežno ovaca, ali i koza i goveda.
19.9.2014. (13:14)
CCI: AKUMULIRANI DEFICIT ZAPADNOHERCEGOVAČKE ŽUPANIJE 44 MILIJUNA MARAKA
ŠIROKI BRIJEG, 19. rujna (FENA) - Aktualna vlast u Zapadnohercegovačkoj županiji (ZHŽ) u protekle četiri godine uglavnom se bavila sama sobom što je rezultiralo pogoršanom gospodarskom situacijom u toj županiji, rečeno je na konferenciji za novinare nevladine organizacije Centri civilnih inicijativa (CCI) u petak u Širokom Brijegu.
19.9.2014. (13:03)
ĆAVAR: MONEYVAL ODLUČIO DA BiH NEĆE BITI STAVLJENA NA SIVU LISTU
SARAJEVO, 19. septembra (FENA) - Komitet eksperata Vijeća Evrope za evaluaciju borbe protiv pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti (MONEYVAL) danas je u Strazburu odlučio da Bosna i Hercegovina neće biti stavljena na sivu listu zemalja koje prolaze posebne provjere kada su u pitanju finansijske transakcije. 
19.9.2014. (12:53)
U PONEDJELJAK ZAPOČINJU "ŠANTIĆEVE VEČERI POEZIJE"
MOSTAR, 19. septembra (FENA) - Svečano otvaranje 95. "Šantićevih večeri poezije" bit će upriličeno 22. septembra u atriju Vladičanskog dvora u Mostaru, s početkom u 19 sati, potvrdili su na današnjoj konferenciji za novinare predstavnici organizatora, predsjednik SPKUD "Gusle" Radislav Tubić i predsjednik SPKD "Prosvjeta" Mostar Branislav Rajković.

Javne vijesti

19.9.2014. (12:20)
BOŽO LJUBIĆ PREUZIMA DUŽNOST PREDSJEDATELJA ZASTUPNIČKOG DOMA PSBiH
SARAJEVO, 19. rujna (FENA) - U sklopu redovite rotacije, od 20. rujna, predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine bit će Božo Ljubić. 
19.9.2014. (12:16)
DOM NARODA NIJE ODOBRIO VLADINU PREDLOŽENU DOPUNU DNEVNOG REDA
SARAJEVO, 19. septembra (FENA) - Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, na današnjoj vanrednoj sjednici koja je u toku u Sarajevu, nije odobrio prijedlog Federalne vlade da najavljeni dnevni red bude dopunjen s nekoliko predloženih federalnih zakona. 
19.9.2014. (12:12)
IRAK - U BOMBAŠKOM NAPADU POGINULO 16 OSOBA
BAGDAD, 19. septembra (FENA) - U eksploziji automobilske bombe u većinski šiitskom distriktu u sjevernom gradu Kirkuku poginulo je 16 osoba u petak, saopćili su sigurnosni zvaničnici.
19.9.2014. (10:27)
BUDIMIR: DODIKOVA IZJAVA PODSJEĆA NA POZIV DRAŽE MIHAILOVIĆA
SARAJEVO, 19. septembra (FENA) - Nedavna izjava predsjednika RS-a Milorada Dodika: "Neka se spremi Republika Srpska", neodoljivo podsjeća na jedan drugi poziv, jednog drugog vožda, s početka Drugog svjetskog rata, upućen pripadnicima kvislinške organizacije Draže Mihailovića „sprem'te se, sprem'te četnici“. 
19.9.2014. (10:13)
CIKBiH PROSLIJEDIO PRIJAVU TUŽILAŠTVU BiH
SARAJEVO, 19. septembra (FENA) - Centralna izborna komisija (CIK) BiH je već proslijedila prijavu Tužilaštvu BiH sa cjelokupnom informacijom o saznanjima  kojima raspolaže u vezi s glasačkim listićima koji su otpremljeni glasačima koji su registrirani iz inostranstva da glasaju putem pošte - potvrđeno je Agenciji Fena u CIK-u BiH. 
19.9.2014. (07:49)
ŠKOTSKA SE IZJASNILA ZA OSTANAK U VELIKOJ BRITANIJI
EDINBURG, 19. septembra (FENA) - Građani Škotske glasali su protiv otcjepljenja od Velike Britanije, pokazju današanji zvanični rezultat, koji imaju marginu greške od skoro 10 posto.
18.9.2014. (18:34)
MESIHOVIĆ: KONTINUIRANO RADITI U CILJU POVEĆANJA ZADOVOLJSTVA PACIJENATA
SARAJEVO, 18. septembra (FENA) - Federalni ministar zdravstva Rusmir Mesihović kazao je na otvaranju trećeg Kongresa ljekara opšte prakse/porodične medicine u jugoistočnoj Evropi, koji se održava na Ilidži, da su u proteklom periodu značajno unaprijeđeni resursi i uvjeti za rad porodične medicine u FBiH, ali da je pred svima u tom sektoru još mnogo posla da bi se postigao željeni nivo zadovoljstva pacijenata primarnom zdravstvenom zaštitom.
18.9.2014. (17:20)
KOMPANIJA MEGGLE GRADIT ĆE NOVU FABRIKU U BIHAĆU
BIHAĆ, 18. septembra (FENA) - Kompanija Meggle iduće godine gradit će novu fabriku u Bihaću. 
18.9.2014. (17:05)
USPOSTAVLJEN DIJALOG U VEZI S PROBLEMIMA NA UNIVERZITETU U SARAJEVU
SARAJEVO, 18. septembra (FENA) - Na sastanku u organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS) uspostavljen je dijalog između Sindikata, Rektorata, Upravnog odbora Univerziteta u Sarajevu (UNSA) i Vlade Kantona Sarajevo.
18.9.2014. (14:39)
ĆAVAR: ČINIMO SVE KAKO BiH NE BI BILA STAVLJENA NA SIVU LISTU
SARAJEVO, 18. septembra (FENA) - Komitet eksperata Vijeća Evrope za evaluaciju borbe protiv pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti MONEYVAL, sutra  će razmatrati odluku o daljnjim koracima koji će se poduzeti prema BiH zbog neusklađenosti s evropskim standardima u oblasti sprječavanja pranja novca.

Foto servis

MIRNA ŠETNJA "ŽENSKI KARAVAN MIRA" U SARAJEVU
»Foto servis...

Vremenska prognoza

SARAJEVO, 20. septembra (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme, mjestimično kiša pada u zapadnim područjima Bosne i u Krajini.
»Detaljno...

Kursna lista

»Detaljno...


Početna strana |  O nama |  Marketing |  Pišite nam
Copyright © FENA, 2006

Desk