Početna strana |  English O nama |  Marketing |  Pišite nam
fena logotip BOSNA I HERCEGOVINA / BOSNIA AND HERZEGOVINA 
FEDERALNA NOVINSKA AGENCIJA/ FEDERAL NEWS AGENCY 
Korisničko ime:
Lozinka

Glavni meni

Skip Navigation Links Skip Navigation Links
Skip Navigation Links

Zadnje vijesti

2.9.2014. (21:03)
SVEČANO ZATVORENO OVOGODIŠNJE IZDANJE SARAJEVO CHAMBER MUSIC FESTIVALA
SARAJEVO, 2. septembra (FENA) - Izvođenjem djela iz bogatog opusa velikana muzičke umjetnosti Ludviga van Beethovena, večeras je u sarajevskom Domu OSBiH svečano zatvoreno ovogodišnje izdanje Sarajevo Chamber Music Festivala (SCMF).
2.9.2014. (17:10)
BOŽO DŽEPINA PRONAŠAO NAČIN DA SE BORI PROTIV TEŠKE BOLESTI ALS
SARAJEVO, 2. septembra (FENA) - Božo Džepina, rođen 1969. godine, policijski službenik iz Nove Bile kod Travnika - pacijent. Počinjao je osjećati bol u nogama i rukama krajem 2012. godine. Bol je postajao sve intenzivniji nakon čega je bio prisiljen da ode u bolnicu u Mostaru. Tamo je dijagnosticirana  amiotrofična lateralna skleroza (ALS) i ljekari su mu rekli da ne postoji lijek za njegovu bolest i da će uskoro umrijeti u bolovima.
2.9.2014. (15:56)
KOLEGIJ PREDSTAVNIČKOG DOMA PARLAMENTA FBiH SUTRA O DATUMU DVIJU SJEDNICA U IDUĆOJ SEDMICI
SARAJEVO, 2. septembra (FENA) - U Sarajevu će sutra zasjedati Kolegij  Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine da bi za iduću sedmicu precizirao datum redovne i vanredne sjednice ovog zakonodavnog tijela.
2.9.2014. (14:24)
U TUZLI SVEČANO OTVORENA DVA OBNOVLJENA MOSTA
TUZLA, 2. septembra (FENA) - Svečanim presijecanjem trake, danas su zvanično predati i otvoreni obnovljeni mostovi u Brđanima i Doknju na ceremoniji održanoj u Mjesnoj zajednici Solina u Tuzli. 
2.9.2014. (12:26)
NOGOMETAŠI BiH TRENIRALI U TRENING KAMPU U ZENICI
ZENICA, 2. septembra (FENA) - Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine održala je danas prijepodne prvi trening u svom novom Trening centru u atmosferi koja obećava, ali što je najvažnije i u okruženju koje je iznenadilo izabranike selektora Safeta Sušića.
2.9.2014. (12:05)
UN - REKORDNIH 4,1 MILIONA SIRIJACA PRIMILO POMOĆ U HRANI U AUGUSTU
ŽENEVA, 2. septembra (FENA) - Rekordnih 4,1 miliona ljudi u Siriji primilo je pomoć u hrani u augustu jer je više konvoja bilo u stanju da pređe linije fronta i granice s Turskom i Jordanom, saopćio je u utorak UN-ov Svjetski program hrane (WFP). 
2.9.2014. (10:51)
U AKCIJI "DŽOKER" UHAPŠENO 14 ŠVERCERA CIGARETAMA U RS-u
BANJA LUKA, 2. septembra (FENA) - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji s MUP-om Hrvatske, a pod nadzorom Tužilaštva BiH, provodi operativnu akciju kodnog naziva "Džoker“ koja je usmjerena na lišavanje slobode organizovane grupe koja se bavila krivičnim djelima organizovani kriminal, krijumčarenje, porezna utaja i nedozvoljena trgovina - potvrdila je za Agenciju Fena glasnogovornica policije RS-a Mirna Šoja.
2.9.2014. (10:39)
HALILOVIĆ: REGULISANJE OBLASTI DOPUNSKOG OBRAZOVANJA JEDAN OD GLAVNIH ZAHTJEVA CIJELE BH DIJASPORE
SARAJEVO, 2. septembra (FENA) - U Saveznoj Republici Njemačkoj, gdje živi više od 220 hiljada građana BiH, i ovog septembra će u 26 škola djeca krenuti i na dopunsku nastavu na bosanskom jeziku - rekao je u razgovoru za Agenciju Fena predsjednik Saveza bosanskih dopunskih škola u Njemačkoj Haris Halilović. 
2.9.2014. (10:08)
LAGUMDŽIJA S KINESKIM ZVANIČNICIMA: ULAGANJEM U BiH KINESKIM INVESTITORIMA SE OTVARAJU I REGIONALNO I TRŽIŠTE EU
SARAJEVO, 2. septembra (FENA) - Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija boravi u radnoj posjeti Narodnoj Republici Kini. 
2.9.2014. (09:11)
AMNESTY INTERNATIONAL - ISLAMSKA DRŽAVA VRŠI ETNIČKO ČIŠĆENJE U IRAKU
LONDON, 2. septembra (FENA) - Amnesty International tvrdi kako posjeduje nove dokaze da militanti Islamske države provode "valove etničkog čišćenja" nad manjinama u sjevernom Iraku. 

Javne vijesti

2.9.2014. (08:47)
POSJETOM ESTONIJI OBAMA PORUČUJE RUSIJI DA NE DIRA BALTIK
WASHINGTON/TALIN, 2. septembra (FENA) - Američki predsjednik Barack Obama večerašnjim dolaskom u Tallinn na sastanak s liderima baltičkih članica NATO-a želi jasno poručiti Rusiji da ne dira Baltik, a Evropi da mu je važna te uoči summita Sjevernoatlantskog saveza pozvati sve članice da se ugledaju na malu Estoniju koja primjereno izdvaja za troškove obrane.
1.9.2014. (19:22)
JEDNA OSOBA POGINULA U EKPLOZIJI MINE U MJESTU GREBNICE
SARAJEVO, 1. septembra (FENA) - Jedna osoba je poginula, a jedna je povrijeđena u današnjoj eksploziji mine u mjestu Grebnice, u Posavskom kantonu, izjavio je Agenciji FENA v. d. direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak. 
1.9.2014. (17:43)
BRAMMERTZ OBIŠAO SARAJEVSKU VIJEĆNICU
SARAJEVO, 1. septembra (FENA) - Glavni haški tužitelj Serge Brammertz, koji boravi u dvodnevnoj radnoj posjeti BiH, u ponedjeljak je u pratnji gradonačelnika Sarajeva Ive Komšića obišao obnovljenu sarajevsku Vijećnicu.
1.9.2014. (16:06)
U VOGOŠĆI SE OKUPILI MLADI BH NOGOMETAŠI
SARAJEVO, 1. septembra (FENA) - Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Vogošći uoči nastavka kvalifikacija za evropsko prvenstvo u Češkoj Republici 2015. godine.
1.9.2014. (14:29)
BRAMMERTZ U DVODNEVNOJ RADNOJ POSJETI BiH
SARAJEVO, 1. septembra (FENA) - Glavni haški tužitelj Serge Brammertz doputovao je danas u dvodnevnu radnu posjetu Bosni i Hercegovini, potvrdio je Agenciji FENA Almir Alić, predstavnik Sekretarijata Haškog tribunala (ICTY).
1.9.2014. (11:32)
FRANCUSKI AMBASADOR U BiH ROLAND GILLES NA BICIKLU ODLAZI IZ BiH
SARAJEVO, 1. septembra (FENA) - Nakon četiri godine provedene u BiH ambasador Republike Francuske u BiH Roland Gilles danas je na biciklu iz Sarajeva krenuo ka Francuskoj. 
1.9.2014. (11:24)
OD PETKA U FBiH 198 SAOBRAĆAJNIH NESREĆA
SARAJEVO, 1. septembra (FENA) - Na području Federacije BiH od 29. augusta do 1. septembra registrirano je 146 krivičnih djela i 198 saobraćajnih nesreća.
1.9.2014. (10:52)
U KANTONU SARAJEVO POČELA NASTAVA U NOVOJ 2014./2015. ŠKOLSKOJ GODINI
SARAJEVO, 1. septembra (FENA) - U svim predškolskim ustanovama te osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo, a u skladu sa školskim kalendarom za 2014./2015. godinu, jutros se u 08.00 sati oglasilo školsko zvono, čime je prva smjena učenika krenula u novu školsku godinu - potvrdila je Agenciji Fena stručna savjetnica za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje u Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Lamija Husić.  
31.8.2014. (15:53)
TRENING CENTAR JE SPREMAN ZA ZMAJEVE
ZENICA, 31. augusta (FENA) - Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od sutra počinje okupljanje i pripreme pred naredne kvalifikacione utakmice za učešće na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine.
31.8.2014. (14:29)
BOŠNJAČKA DJECE IZ VRBANJACA SUTRA NE IDU NA NASTAVU
KOTOR VAROŠ, 31. augusta (FENA) - Predstavnik roditelja đaka bošnjačke nacionalnosti iz Vrbanjaca kod Kotor-Varoši Nedžad Smajlović potvrdio je danas u izjavi Agenciji Fena da je jedinstven stav 99 posto roditelja da njihova djeca sutra, kada počinje nova školska godina u RS-u, neće krenuti na nastavu, jer nisu ispunjeni njihovi zahtjevi.

Foto servis

OMEREFENDIĆ: OBEĆANO DA ĆE PENZIJE U FBiH BITI POVEĆANE ČIM SE STEKNU UVJETI
»Foto servis...

Vremenska prognoza

SARAJEVO, 2. septembra (FENA) - Do kraja dana oblačno sa mjestimičnom kišom. Na krajnjem sjeverozapadu umjerena, a u centralnim djelovima i na istoku sa kraćim prekidima. Na jugu mogući pljuskovi. Očekivana količina padavina od 5 do 15 l/m2, lokalno oko i iznad 30 l/m2, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
»Detaljno...

Kursna lista

»Detaljno...


Početna strana |  O nama |  Marketing |  Pišite nam
Copyright © FENA, 2006

Desk