Početna strana |  English O nama |  Marketing |  Pišite nam
fena logotip BOSNA I HERCEGOVINA / BOSNIA AND HERZEGOVINA 
FEDERALNA NOVINSKA AGENCIJA/ FEDERAL NEWS AGENCY 
Korisničko ime:
Lozinka

Glavni meni

Skip Navigation Links Skip Navigation Links
Skip Navigation Links

Zadnje vijesti

30.8.2014. (14:09)
DŽAMBO BH STOLNJAK POKAZAN NA VILSONOVOM ŠETALIŠTU U SARAJEVU
SARAJEVO, 30. augusta (FENA) - U sklopu održavanja manifestacije Porodični dan, danas je na Vilsonovom šetalištu posjetiocima pokazan i „Džambo bh. stolnjak“ koji se takmiči za obaranje rekorda za najveći stolnjak na svijetu te upisivanje u Ginisovu knjigu rekorda. 
30.8.2014. (09:03)
"ŽELJEZNI" PEJZAŽ ŽELJEZNOG POLJA
ŽEPČE (ŽELJEZNO POLJE), 30. augusta (FENA) - Nevjerovatni prizori još se mogu vidjeti u Željeznom Polju kod Žepča gdje je prirodna stihija pokrenula u maju, i još pokreće, klizišta što mijenjaju reljef.
29.8.2014. (15:05)
MEDVJED PROVALIO U PČELINJAK KOD HADŽIĆA
SARAJEVO, 29. augusta (FENA) - Meho Sokolović iz sela Kasetići kod Hadžića rano jutros na svom imanju zatekao je osam razbijenih košnica i pokidanu armaturnu mrežu na ogradi za šta smatra da je jedino mogao napraviti medvjed.
29.8.2014. (13:39)
SAMIT EU U SJENCI UKRAJINE I DŽIHADA
BRUXELLES, 29. augusta (FENA) - Šefovi država i vlada Evropske unije okupit će se sutra popodne u Bruxellesu kako bi razmotrili odgovor na zaoštravanje ukrajinske krize i prijetnju od džihadista u Siriji i Iraku. 
29.8.2014. (13:16)
"RUSKI NATO" SPREMAN NA "OPERACIJU ODRŽAVANJA MIRA" U UKRAJINI
MOSKVA, 29. augusta (FENA/AFP) - Snage održavanja mira ODKB-a, vojnog saveza bivših sovjetskih republika na čelu s Moskvom, spremne su na "svaku operaciju održavanja mira", uključivši i Ukrajinu, izjavio je u petak zvaničnik ove organizacije.
29.8.2014. (12:35)
TEKST MOSTARSKE DEKLARACIJE O NESTALIMA
MOSTAR, 29. kolovoza (FENA) - Danas će u Mostaru biti potpisana “Deklaraciju o ulozi države u procesu rješavanja pitanja osoba nestalih usljed oružanog sukoba i povreda ljudskih prava” koju će potpisati predsjednici triju susjednih država i predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović Tekst Deklaracije donosimo u cijelosti.
29.8.2014. (10:50)
U BiH SE JOŠ TRAGA ZA NAJMANJE 8.000 NESTALIH OSOBA
SARAJEVO, 29. augusta (FENA) - Ujedinjene nacije su 30. august proglasile Međunarodnim danom nestalih osoba i taj datum se obilježava širom svijeta u cilju podizanja svijesti o problemu nestalih. 
29.8.2014. (10:45)
MOSTAR: POTPISIVANJE DEKLARACIJE ZA RJEŠAVANJE PITANJA NESTALIH OSOBA USLIJED ORUŽANIH SUKOBA
Mostar, 29. kolovoza (FENA)  – Međunarodna komisija za nestale osobe (ICMP)  danas je domaćin povijesnog događaja u Mostaru tijekom kojeg će predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić potpisati “Deklaraciju o ulozi države u procesu rješavanja pitanja osoba nestalih usljed oružanog sukoba i povreda ljudskih prava”. 
29.8.2014. (10:43)
BAN KI-MOON OSUDIO "MASAKRE CIVILA" KOJE JE IZVRŠILA ISLAMSKA DRŽAVA
NUSA DUA (INDONEZIJA) - 29. augusta (FENA/AFP) - Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon je u petak osudio "masakre civila" koje su izvršili džihadisti Islamske države (IS) na sjeveru Iraka.
29.8.2014. (08:50)
BOŠNJAČKI ĐACI IZ KONJEVIĆ-POLJA OD PONEDJELJKA KREĆU NA INSTRUKTIVNU NASTAVU U NOVU KASABU
BRATUNAC, 29. augusta (FENA) - Bošnjačka djeca iz Konjević-Polja u ponedjeljak, kada počinje nova školska godina, krenut će na instruktivnu nastavu u Novu Kasabu - potvrdio je Agenciji Fena predstavnik roditelja bošnjačkih đaka Muhizin Omerović.

Javne vijesti

29.8.2014. (08:42)
GRADAČAC: ODRŽANO ZNANSTVENO-STRUČNO SAVJETOVANJE „AGRO TECH“
28.8.2014. (22:01)
BEVANDA: KONFERENCIJA U BERLINU "JAKO USPJELA"
BERLIN, 28. augusta (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda cijeni da je konferencija održana u četvrtak u Berlinu "jako uspjela". 
28.8.2014. (21:53)
LAGUMDŽIJA O KONFERENCIJI U BERLINU
SARAJEVO, 28. augusta (FENA) - Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija, nakon konferencije šefova vlada, ministara vanjskih poslova i ministara ekonomskih poslova o zapadnom Balkanu,  održane danas u Berlinu, u izjavi za agenciju Fena je između ostalog naveo interesovanje njemačkih partnera da ulažu u region. 
28.8.2014. (18:58)
OBAVLJEN ŽRIJEB GRUPA NOGOMETNE LIGE PRVAKA
SARAJEVO, 28. augusta (FENA) - U Monaku je u danas obavljen žrijeb za grupe nogometne LIge prvaka. 
28.8.2014. (18:07)
ZAVRŠNA DEKLARACIJA PRVE KONFERENCIJE O ZAPADNOM BALKANU ODRŽANE U BERLINU
SARAJEVO/BERLIN, 28. augusta (FENA) - U stotoj godini od početka Prvog svjetskog rata u Berlinu su se danas u okviru prve "Konferencije o zapadnom Balkanu" sastali šefovi vlada, ministri vanjskih poslova i ministri privrede iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Hrvatske, Crne Gore, bivše jugoslovenske Republike Makedonije, Srbije i Slovenije, predstavnici Komisije Evropske unije, buduće zemlje domaćina Austrije kao i Francuske, saopćeno je Ambasade Savezne Republike Njemačke u BiH. 
28.8.2014. (17:34)
LAGUMDŽIJA: PODRŠKA KONKRETNIM STRATEŠKIM REGIONALNIM PROJEKTIMA
SARAJEVO/BERLIN, 28. augusta (FENA) - Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija učestvovao je na "Konferenciji šefova vlada, ministara vanjskih poslova i ministara ekonomskih poslova o Zapadnom Balkanu" koja je danas održana u Berlinu, pod domaćinstvom njemačke kancelarke Angele Merkel. 
28.8.2014. (13:51)
U BiH SE MASOVNO UVOZE JEFTINA ULJA I MIJEŠAJU S NAFTOM
BANJA LUKA, 28.augusta (FENA) - Građani Bosne i Hercegovine jedini na svijetu voze automobile na ulje, a da to i ne znaju.
28.8.2014. (13:20)
NORVEŠKA NARODNA POMOĆ URUČILA 20 METAL DETEKTORA ORUŽANIM SNAGAMA BiH
SARAJEVO, 28. augusta (FENA) - Nevladina organizacija Norveška narodna pomoć danas je uručila 20 metal detekora Deminerskom bataljonu Oružanih snaga BiH u okviru Plana za jačanje kapaciteta Deminerskog bataljona za 2014.
28.8.2014. (12:48)
POČAST ŽRTVAMA MASAKRA KOD GRADSKE TRŽNICE
SARAJEVO, 28. augusta (FENA) - Na današnji dan, ratne 1995. godine, od eksplozije minobacačke granate koju je agresor ispalio iz pravca Trebevića ubijena su 43 civila koji su čekali u redu za hranu, a ranjeno još 84 stanovnika Sarajeva. 
28.8.2014. (11:33)
BOSANSKI JEZIK I DALJE MINIMALNI UVJET DA ĐACI IZ VRBANJACA KRENU U ŠKOLU
BANJA LUKA, 28. augusta (FENA) - Predstavnik roditelja đaka bošnjačke nacionalnosti iz Vrbanjaca kod Kotor-Varoši Nedžad Smajlović ponovio je danas da je i dalje njihov minimalni uvjet da bi djeca krenula u školu, uvođenje bosanskog jezika ili u protivnom djeca ni u ponedjeljak, 1. septembra, neće krenuti na nastavu u novoj školskoj godini.

Foto servis

NA VILSONOVOM ŠETALIŠTU ZAVRŠAVA TREĆI BETON FEST
»Foto servis...

Vremenska prognoza

SARAJEVO, 30. augusta (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će biti sunčano uz malu do umjerenu naoblaku.
»Detaljno...

Kursna lista

»Detaljno...


Početna strana |  O nama |  Marketing |  Pišite nam
Copyright © FENA, 2006

Desk