Početna strana |  English O nama |  Marketing |  Pišite nam
fena logotip BOSNA I HERCEGOVINA / BOSNIA AND HERZEGOVINA 
FEDERALNA NOVINSKA AGENCIJA/ FEDERAL NEWS AGENCY 
Korisničko ime:
Lozinka

Glavni meni

Skip Navigation Links Skip Navigation Links
Skip Navigation Links

Zadnje vijesti

24.4.2014. (13:55)
VLADA FBiH - PROŠIREN SPISAK SUMNJIVO PRIVATIZOVANIH FIRMI
SARAJEVO, 24. aprila (FENA) - Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, dopunila zaključak s prošle sjednice koji se odnosi na spisak firmi za koje se od nadležnih tužilaštava u Federaciji BiH traži da donesu konačne tužilačke odluke o izvještajima o počinjenom krivičnom djelu i drugim informacijama koje su im dostavljene u vezi s privatizacijom i poslovanjem privrednih subjekata, te da o svojim odlukama informišu Vladu Federacije BiH. 
24.4.2014. (12:43)
SALIHOVIĆ: NEĆE BITI IZUZETAKA KADA JE U PITANJU PROCESUIRANJE KRIVIČNIH DJELA
SARAJEVO, 24. aprila (FENA) - Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović izjavio je danas, uoči održavanja konferencije glavnih tužitelja u BiH na Ilidži, da neće biti izuzetaka kada je u pitanju procesuiranje krivičnih djela iz oblasti organiziranog kriminala, korupcije i sumnjivih privatizacija.
24.4.2014. (12:04)
BHMAC: RAD PRIPADNIKA FUP-a I TUŽILAŠTVA BiH BIO KOREKTAN, USTUPLJENA TRAŽENA DOKUMENTACIJA
SARAJEVO, 24. aprila (FENA) - Pripadnici Federalne uprave policije (FUP), a po nalogu Tužilaštva BiH, vršili su određene aktivnosti u Centru za uklanjanje mina u BiH (BHMAC). Tom prilikom izuzeta je određena dokumentacija, koja je i ranije bila predmet istrage, kaže se u saopćenju Centra za uklanjanje mina u BiH (BHMAC). 
24.4.2014. (11:37)
POSAO PRIKUPLJANJA UMJETNINA IZ KOLEKCIJE KULENOVIĆ JOŠ NIJE ZAVRŠEN?
KARLSKRONA/SARAJEVO, 24. aprila (FENA) - Švedska je prije nekoliko godina isporučila vrijedne eksponate potomcima jedne ruske aristokratske porodice. Detalji o tome kako i na koji način se dolazi do eksponata ove vrste nisu nepoznati. Novija historija potvrđuje da je ovaj proces izvodljiv, izjavio je za Agenciju FENA Rizah Kulenović, kustos i čuvar Muzeja "Kulenovic Collection" u Karlskroni odgovarajući na pitanje otkuda u posjedu jedne bosanske porodice tako vrijedne umjetnine, a koje intrigira javnost otkad je Muzej prije nekoliko godina otvorio vrata za posjetioce.
24.4.2014. (10:30)
BOSNA I HERCEGOVINA IZABRANA ZA ČLANICU KOMISIJE ZA STATUS ŽENA UN-a
SARAJEVO, 24. aprila (FENA) - Bosna i Hercegovina je na sjednici Ekonomskog i socijalnog vijeća Ujedinjenih naroda (ECOSOC), koja je održana u srijedu u New Yorku, izabrana za članicu Komisije za status žena UN-a (CSW) za period 2015-2018. godina. 
24.4.2014. (09:54)
NOVI PREOKRET: POTRAGA NA BOEINGOM 777 OPET SELI NA KOPNO
PERTH/KUALA LUMPUR, 24. aprila (FENA) - Drama, preokreti i generalna zbunjenost međunarodnog tima koji traga za nestalim Boeingom 777 na letu MH370 je na vrhuncu, jer sad tvrde da će morati početi tragati za tim avionom iz početka. 
23.4.2014. (16:34)
LAGUMDŽIJA: SASTANAK O STRUKTURALNOM DIJALOGU O PRAVOSUĐU ODGOĐEN ZBOG OPSTRUKCIJA SNSD-a UZ PODRŠKU HDZBiH
SARAJEVO, 23. aprila (FENA) - Nakon današnje tematske sjednice Vijeća ministara BiH posvećene pitanjima evropskih integracija i odluke ministara iz reda SNSD-a i HDZ-a BiH, da se odgodi sedmi plenarni sastanak Strukturiranog dijaloga o pravosuđu, a koji se trebao održati 29. 4. 2014. godine, još jednom smo svjedoci otvorene opstrukcije evropskog puta BiH - izjavio je za Agenciju Fena zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija.
23.4.2014. (14:59)
U TOKU KONSULTACIJE ZA PREPORUKU UNHCR-a O PRESTANKU STATUSA IZBJEGLICA IZ BiH
SARAJEVO, 23. aprila (FENA) - Konsultacije o preporuci prestanka izbjegličkog statusa za izbjeglice iz BiH su u toku, saznaje Agencija FENA u Kancelariji UNHCR-a u Sarajevu, nakon što je Bosna i Hercegovina predložila suspenziju implementacije preporuke o ukidanju statusa izbjeglica.
23.4.2014. (14:57)
VMBiH - RASTE POTPORA GRAĐANA BiH EUROPSKIM INTEGRACIJAMA
SARAJEVO, 23. travnja (FENA) - Vijeće ministara BiH je danas na tematskoj sjednici posvećenoj europskim integracijama usvojilo Informaciju o rezultatima istraživanja javnog mnijenja provedenog u veljači ove godine, koje je pokazalo da 85 posto bh. ispitanika podržava pristupanje Bosne i Hercegovine Europskoj uniji (EU). 
23.4.2014. (13:47)
BIJEDIĆ: VLADA FBiH I MINISTARSTVO PROMETA UČINILI VELIKE NAPORE DA DOVEDU WIZZ AIR U BiH
SARAJEVO, 23. aprila (FENA) - Povodom najave uvođenja dviju novih aviolinija  iz Tuzle, za Dortmund i Eindhoven, ministar prometa i komunikacija FBiH Enver Bijedić čestitao je upravi Međunarodnog aerodroma Tuzla i čelnicima Wizz Aira na dosadašnjim sjajnim rezultatima i poželio im uspjeh u novim poslovnim izazovima.

Javne vijesti

23.4.2014. (13:44)
POTPISAN UGOVOR O NABAVCI ŠEST BULDOŽERA ZA RUDNIK KREKA TUZLA
TUZLA, 23. aprila (FENA) - U Direkciji Rudnika Kreka u Tuzli danas su, uz prisustvo generalnog direktora JP Elektroprivrede BiH Elvedina Grabovice i izvršnog direktora za proizvodnju Senada Sarajlića, direktor RU Kreka Enver Omazić i direktor kompanije NGH d.o.o. Tuzla Kemal Garić potpisali 3,4 miliona KM vrijedan Ugovor o nabavci šest buldožera marke PR-754 litronic. 
23.4.2014. (12:56)
OTKLONJENI SVI NESPORAZUMI, VIJEĆNICA ĆE BITI OTVORENA 9.MAJA
SARAJEVO, 23. aprila (FENA) - Gradonačelnik Sarajeva  Ivo Komšić je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, a na insistiranje vijećnice Edine Latif (SBBBiH), obavijestio vijećnike da su otklonjeni svi nesporazumi i da će Vijećnica zvanično biti otvorena 9. maja. 
23.4.2014. (12:37)
'ZMAJEVI' U AKCIJI PRIKUPLJANJA SREDSTAVA ZA BANKU KOŠTANE SRŽI U BiH
SARAJEVO, 23. aprila (FENA) - "Zmajevi grade banku koštane srži", naziv je manifestacije koja će biti održana 18. maja u hotelu Terme Ilidža, a koja ima za cilj prikupljanje sredstava za tipizacije za formiranje banke koštane srži.
23.4.2014. (12:21)
NOVKOVIĆ: UKOLIKO PRIVATIZACIJA NE USPIJE, ODGOVOR TREBA TRAŽITI U AGENCIJAMA ZA PRIVATIZACIJU
SARAJEVO, 23. aprila (FENA) - Privatizacije se provode u agencijama za privatizaciju i one su najodgovornije. One trebaju da provode kontrolu, da li se poštuju ugovori, da li je u halama proizvodnja ili su pretvoreni u svadbene salone. Ukoliko privatizacija ne uspije, odgovor treba tražiti u agencijama za privatizaciju - izjavio je danas u Sarajevu predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milorad Novković. 
23.4.2014. (11:21)
KARABEG: EMISIJA "MOST" SVJEDOČANSTVO DA SU TOLERANCIJA I DIJALOG U REGIONU MOGUĆI
PRAG, 23. aprila (FENA) - Emisija 'Most' Radija Slobodna Evropa, ove nedjelje obilježava dvadesetogodišnjicu postojanja. "Most" je pokrenut 1994. godine (prva emisija objavljena je 24. aprila ), kada su bile pokidane sve veze među ljudima na prostoru bivše Jugoslavije. 
23.4.2014. (11:16)
NOVI LETOVI IZ TUZLE ZA DORTMUND I EINDHOVEN
SARAJEVO, 23. aprila (FENA) - Wizz Air, najveći niskotarifni avioprijevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, od ovog ljeta povećat će broj svojih operacija u Bosni i Hercegovini tako što će dodati dvije nove rute iz Tuzle, za Dortmund (Njemačka) i Eindhoven (Holandija).
22.4.2014. (16:23)
PREUZETA PRAVA UPRAVLJANJA OBUHVATOM ZAŠTIĆENOG PEJZAŽA "TREBEVIĆ"
SARAJEVO, 22. aprila (FENA) - Ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša KS-a Zlatko Petrović i ministar privrede KS-a Emir Hrenovica potpisali su danas na Trebeviću Protokol o preuzimanju prava upravljanja šumom i šumskim zemljištem u obuhvatu Zaštićenog pejzaža "Trebević".
22.4.2014. (15:49)
MEĐU OSAM DANAS IDENTIFICIRANA ŽRTAVA I DVA SINA HAVE TATAREVIĆ KOJOJ SU UBIJENA ŠESTORICA SINOVA I SUPRUG
SARAJEVO, 22. aprila (FENA) - U centru za obdukciju i identifikaciju Šejkovača u Sanskom Mostu danas je identificirano osam žrtava. Riječ je o civilima bošnjačke nacionalnosti koji su ekshumirani iz masovne grobnice Tomašica na području Prijedora. 
22.4.2014. (14:04)
KLUB BOŠNJAKA STAVIO VETO NA ZAKON O DRŽAVLJANSTVU RS-a
BANJA LUKA, 22. aprila (FENA) - Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske (RS) stavio je danas veto na Zakon o državljanstvu RS-a - potvrdio je za Agenciju FENA šef ovog kluba Mujo Hadžiomerović.
22.4.2014. (13:16)
CVIJANOVIĆ: VISOKI PREDSTAVNIK NE MOŽE PONIŠTITI ODLUKU VLADE RS-a O PREBIVALIŠTU
BANJA LUKA, 22. aprila (FENA) - Namjera Vlade RS-a u vezi s odlukom o prebivalištu u RS nije bila da bilo kojoj etničkoj grupi ili populaciji uskrati neko pravo, već da se uvede više reda u sistem, a OHR ne može intervenirati protiv ove odluke - izjavila je danas u Banjoj Luci premijerka RS-a Željka Cvijanović.

Foto servis

NOVKOVIĆ : RASPOLOŽIVE KAPACITETE TUŽITELJSTVA U BiH STAVITI U FUNKCIJU EFIKASNIJEG PROCESURANJA KRIVIČNIH DJELA
»Foto servis...

Vremenska prognoza

SARAJEVO, 24. aprila (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima. Više padavina u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, gdje je moguća i grmljavina. 
»Detaljno...

Kursna lista

»Detaljno...


Početna strana |  O nama |  Marketing |  Pišite nam
Copyright © FENA, 2006

Desk