Kultura     | 12.02.2018. 15:36 |

Podrška Općine Centar vraćanju sjaja sarajevskoj pop rock sceni

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12.februara (FENA) - U Općini Centar Sarajevo danas je upriličeno potpisivanje ugovora o saradnji na projektu ''Pop Rock Centar 2018.'' – kulturno muzičkoj manifestacija koja ima za cilj promociju i očuvanje te unapređenje naslijeđa muzičke pop rock scene u Sarajevu i BiH.

Općina Centar na čelu sa načelnikom Nedžadom Ajnadžićem je prepoznala značaj ovog projekta i njegovu realizaciju podržala sa 70.000 konvertibilnih maraka, navodi se u saopćenju ove općine.

Ugovor o saradnji, potpisali su direktor  Centra kulture i mladih Senad Bostandžić, predstavnica Udruženja muzičkih aktivnosti ''Art Forum'' Dženita Metanović-Hamamdžić i  direktor ''Hayat'' d.o.o.Elvir Švrakić.

Prema odredbama ugovora, u ovoj godini će manifestacija  ''Pop Rock Centar'' biti revijalno-promotivnog karaktera i bit će održana 5. aprila u Domu mladih na Skenderiji, uz obavezu da u narednim godinama preraste u regionalni pop rock festival.

Ismeta Dervoz, koja je zajedno sa Zlatanom Fazlićem i Almom Švrakić autor ideje za održavanje pop rock festivala, je ovom prilikom uputila riječi zahvalnosti načelniku Općine Centar za svesrdnu podršku.

 - Ova ideja postoji već nekoliko godina, ali bez podrške institucija i sistema do sada nije mogla biti realizirana. Zahvaljujemo načelniku Ajnadžiću koji je prepoznao važnost ovog projekta, prvenstveno za nadarene mlade ljude koji čekaju šansu da iskažu svoje muzičke talente, a ujedno ćemo tako u narednim godinama dobiti dobru bazu za afirmaciju nasljednika Indexa, Bijelog dugmeta, Teške industrije - kazala je Dervoz.

Načelnik Ajnadžić je prilikom potpisivanja ugovora  iskazao zadovoljstvo što je Općina Centar kao društveno odgovorna lokalna zajednica važan dio ove pop rock priče.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Delegacije NS BiH i Općine Centar razgovale o lokaciji za izgradnju nacionalnog stadiona

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana