Servisne informacije     | 13.02.2018. 10:45 |

Nove padavine uvjetuju sporije saobraćanje u planinskim predjelima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. februara (FENA) - Nove padavine i zasniježen kolovoz uvjetuju sporije saobraćanje na dionicama u planinskim predjelima. 

Izdvajaju se putni pravci: Bihać-Ključ, Sarajevo-Rogatica, Sokolac-Vlasenica, Trnovo-Foča, Tuzla-Bijeljina, Glamoč-Mrkonjić Grad, Bugojno-Prozor, Posušje-Mesihovina, kao i puteve na širem području Tomislavgrada i Bosanskog Grahova.

Na putnom pravcu Bosanski Petrovac-Bihać-Izačić obavezna je upotreba lanaca za teretna motorna vozila. Ekipe putnih službi su na terenu i intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, tako da su svi putevi prohodni.  

Na dionicama u južnim krajevima BiH kolovoz je pretežno mokar. Zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu u planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.   

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila s prikolicom i šlepere na graničnim prijelazima Izačić i Velika Kladuša.  

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo