Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 13.02.2018. 13:21 |

U KŠC „Sveti Franjo“ u Tuzli organiziran pokladni karneval

FENA

TUZLA, 13. februara (FENA) - U Katoličkom školskom centru „Sv. Franjo“ u Tuzli u povodu pokladnih svečanosti danas je upriličen tradicionalni karneval pod maskama.

Snijeg i hladno vrijeme nisu dozvolili da mnoštvo učenika Osnovne škole i Gimnazije ovog centra izađu na gradske ulice i svoje maske i nošnje prikažu s građanima i zajednički se druže i vesele. No, ni u fiskulturnoj sali škole nije manjkalo 'cike i vriske', smijeha, šala i „podbadanja“, kao ni mašte i iznimne kreativnost učenika koji su se danas pretvorili u princeze, indijanke, snaše,  strašila, kosmonaute, dvorske dame i prinčeve, tajanstvene osvetnike i druge likove koje su kreirali i pripremali danima.

Njima su se danas pridružile i Tuzlanske mažoretkinje pod vodstvom profesorice Amire Salković.

- Karneval se organizira kao i drugdje u zadnjem tjednu pred početak korizme. Pokušali smo iz naših učenika izvuči onu najkvalitetniju moguću vrstu kreativnosti, da pokažu koliko znaju i mogu. Međutim, glavna poruka ovog današnjeg događaja svakako je da barem jedan dan zaboravimo ozbiljne životne situacije i sivilo svakodnevnice, da se prilagodimo i postanemo neko drugi i proveselimo se. Time završavamo slavlje da bi na dostojanstvenen način, kroz korizmu, dočekali Uskrs - rekao je za Fenu Danijel Barišić, direktor Osnovne škole KŠC „Sveti Franjo“ i glavni organizator današnje maškarade.

Na završetku karnevala proglašene su najuspješnije kolektivne i pojedinačne maske. Među osnovcima nagrađen je Igor Vantić, a među gimnazijalcima Kristijan Handanović.

Što se kolektivnih priznanja tiče, „snaše“ VIII razreda Osnovne škole pobrale su sve komplimente, jednako kao i „indijanke“ iz IV razreda Gimnazije, rečeno je Feni.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U Tuzli obilježen 4. april, jedan od najznačajnijih datuma u historiji grada

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!