Oprez zbog snijega i odrona na kolovozu | FENA


Servisne informacije

Oprez zbog snijega i odrona na kolovozu

Ilustracija

SARAJEVO, 13. februara (FENA) - Zbog prevrtanja teretnog vozila na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Trnovo, na lokalitetu Krupačke stijene, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

U toku je uklanjanje tog vozila, nakon čega se očekuje normalizacija saobraćaja. 

Zbog novih snježnih padavina na dionicama u višim predjelima mjestimično ima raskvašenog snijega, a izdvajaju se magistralni puteve M-18 Sarajevo-Foča (Rogoj) i M-5 Sarajevo-Sokolac-Vlasenica.

Na dionicama u nižim predjelima, kao i na jugu BiH kolovoz je pretežno mokar. Tokom noći, zbog pada temperature, upozorava se na moguću poledicu u planinskim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Skreće se pažnja i na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle, kao i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apeluje se na vozače da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme. 

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u desnoj cijevi tunela Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. 

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.  

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida. 

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) J.Č.