Sport     | 14.02.2018. 11:12 |

FIS Snowboard Europa kup ovog vikenda na Bjelašnici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. februar (FENA) - Najbolji profesionalni snowboard vozači iz trinaest zemalja okupit će se na Bjelašnici ovog vikenda na utrkama FIS Snowboard Europa kupa.

Završne pripreme su u toku, a utrke će biti održane 17. i 18. februara od 10 do 16 sati, saopćeno je iz Snowboard kluba FreeStyle Sarajevo.

Sarajevo i Bjelašnica spremni su po sedmi put ugostiti jedinstveni sportski događaj koji u BiH dovodi 40 najboljih snowboard vozača. Boje Bosne i Hercegovine ove godine brani sedam takmičara - Asja Klačar, Adna Klačar, Selina Memić, Nejra Mulić u ženskoj i Haris Burić, Edis Ozturk, Stefan Lazarević u muškoj kategoriji.

- Europa kup je treće takmičenje po rangu i najznačajniji je snowboard događaj u našoj zemlji. Izuzetno nas raduje veliki odaziv vozača jer ovo će ujedno biti i testna utrka za evropski omladinski olimpijski festival - EYOF 2019. u disciplini Slope Style - kazao je Ismar Biogradlić iz kluba FreeStyle Sarajevo, tehničkog realizatora takmičenja EYOF 2019. za snowboard discipline.

Takmičenje će biti održano u disciplinama "Slope Style" i "Big Air", a pored dvodnevnog takmičarskog programa posjetioce će zabavljati DJ Zlijay aka Mixmaster Zlee.

- Pozivamo sve ljubitelje planine, zimskih i adrenalinskih sportova da dođu u Štinji Do i bodre naše takmičare - poručio je Biogradlić.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Centrotrans - Od sutra autobuska linija Vijećnica - Bjelašnica

Akcija spašavanja stranca u nepristupačnom dijelu Bjelašnice

Skijanje na Bjelašnici i Jahorini i u maju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo