Kultura     | 14.02.2018. 13:01 |

Besplatan upis za oko 700 korisnika usluga Biblioteke Sarajeva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. februara  (FENA) - Uz podršku Općine Centar omogućen je besplatan godišnji upis za oko 700 korisnika Biblioteke Sarajeva - ciljna grupa od 15 do 30 godina - kao i obnova isteklih članarina za već učlanjene korisnike s područja ove sarajevske općine, saopćeno je iz JU Biblioteke Sarajevo.

Prilikom upisa korisnici su dužni dati na uvid CIPS-ovu prijavnicu a maloljetnici upis mogu ostvariti u pratnji roditelja ili staratelja koji posjeduju isti dokument.

Besplatni upis će se vršiti u odjeljenju MAK u Alipašinoj 6 svakog radnog dana, u Centralnom odjeljenju u Mis Irbinoj 4, dodatno i subotom a u roku od standardnih sedam dana novi korisnici će dobiti člansku karticu koja daje na raspolaganje bogati fond od preko 260.000 knjiga.

Članska karta Biblioteke Sarajeva iznosi 15 KM godišnje, dakle manje od prosječne cijene knjige, ali uzvraća nemjerljivo više. Biblioteka Sarajeva je jedna od svega šest kulturnih institucija koja je i prošle i ove godine dobila podršku iz fondova EU. Uvedene su, među prvima u regionu, neke sasvim nove usluge, poput iznajmljivanja elektronskih čitača knjiga, biblioterapije i Book Crossinga, svojevrsne globalne čitaonice slobodnih, putujućih knjiga.

Biblioteka Sarajeva pruža usluge putem najmodernijeg sistema COBISS (kooperativni online bibliografski sistem i servisi) koji je prošle godine uveden na svih šesnaest pozajmnih odjeljenja a koji omogućuje lakši i brži pristup novim ostvarenjima domaće i strane beletristike, stručne knjige, lektire, časopisa i stripova, ali i besplatno učešće u brojnim radionicama...

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Upis u prve razrede u KS - Sistematski pregledi odgođeni za mart, april i maj

Brčko: Raspisan Javni poziv za drugi upisni rok u srednje škole

U osnovnim školama u FBiH u školskoj 2022/2023. upisano dva posto ili 3.338 učenika manje

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu