Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 14.02.2018. 20:20 |

FK Radnik najavljuje investicije u Gradski stadion

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. februara (FENA) - Fudbalski klub Radnik iz Bijeljine prije dvije sezone prvi put je učestvovao u nekom evropskom takmičenju, ali zbog infrastrukture, koja ne ispunjava standarde UEFA, klub nije bio u prilici da igra na Gradskom stadionu.

To bi uskoro trebalo da se promjeni, jer su najavljene investicije u Gradski stadion koje bi omogućile da u prva dva kola kvalifikacija Radnik bude domaćin.

Na nedavno održanoj sjednici Skupštine grada Bijeljina saopštena je informacija da će ove godine početi realizacija izgradnje istočne tribine sa pripadajućim svlačionicama, a da će uz sam stadion biti izgrađena i dva fudbalska terena, čime bi se zaokružila izgradnja Sportskog omladinskog centra.

Podršku projektu, koji u najvećem dijelu finansira Evropska unija, dale su sve političke partije, a grad Bijeljina ima obavezu da osigura zemljište i izgradi pristupni put ka istočnoj tribini.

Vrijednost radova na izgradnji sportskog kompleksa i pristupnog puta je oko milion maraka, dok će izgradnja reflektora koštati oko 850 hiljada, saopćeno je iz FK Radnik. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Istraga protiv Mancinija zbog mahanja zastavom Lazija sa štakorom

Sarajevo i Igman remizirali na Koševu

Preminuo legendarni njemački fudbaler Andreas Brehme

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana