Ekonomija     | 15.02.2018. 11:00 |

Wigemark: Ekonomski forum BiH 2018 došao u pravom trenutku

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 15. februara (FENA) - Šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU ambasador Lars-Gunnar Wigemark izjavio je da je Ekonomski forum BiH 2018 koji se održava danas u Sarajevu došao u pravom trenutku jer je prije sedam dana objavljena Strategija EU za zemlje zapadnog Balkana.

- Također, jučer je Vijeće ministara BiH završilo svoj dio posla s usvajanjem odluke koja se tiče Upitnika Evropske komisije a u petak je MMF odobrio drugu tranšu sredstava u okviru aranžmana koji je vezan za aktivnosti iz Reformske agende - dodao je Wigemark.

Najavio je da će krajem mjeseca u posjetu BiH doputovati predsjedavajući Evropske komisije Jean-Claude Juncker, sa saradnicima, u okviru turneje po zemljama zapadnog Balkana a radi boljeg uvida u stanje u BiH po pitanju evropskih integracija i reformi.

Wigemark je potcrtao da reformski procesi moraju biti nastavljeni i dovršeno ono što je preostalo, te da činjenica da je ovo izborna godina nije izgovor da reforme ne budu provedene.

Ekonomski forum Bosne i Hercegovine organizirao je Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, a planirano je da kreira sinergiju djelovanja kreatora ekonomskih politika, poslovne i akademske zajednice, sve u cilju oblikovanja atraktivnog poslovnog ambijenta u Bosni i Hercegovini.

 

USKORO VIDEO

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ekonomski forum - Rizici povezani sa klimatskim promjenama sve relevantniji za banke

Erdogan: Ekonomski odnosi su važan vezivni faktor BiH i Turske

Putin u Sankt Peterburgu: Pravila novog svjetskog poretka će postaviti jake, suverene države

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!