Bosna i Hercegovina     | 15.02.2018. 11:13 |

Profesor likovnog iz Trebinja osumnjičen za prijetnje i falsifikovanje

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 15.februara (FENA) - Muškarac inicijala V.P. (1949.) iz Trebinja osumnjičen je da je poslao prijeteće pismo direktoru Rudnika i Termoelektrane (RiTE) Gacko Bošku Kozomari.

Kako se saznaje, radi se o Vukašinu Papoviću profesoru likovnog iz Trebinja.

Prijetnje da će biti likvidiran, ako ne napusti funkciju u RiTE Gacko, Kozomara je prijavio Policijskoj upravi Trebinje 6. februara.

Tokom pretresa stana osumnjičenog za ovo krivično djelo ugrožavanja sigurnosti pronađeno je više predmeta koju mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

- Postoji sumnja da je V.P. pisao i slao prijeteća pisma i drugim osobama, iz političkog i javnog života u RS - potvrdio je na vanrednoj konferenciji za novinare načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa.

U julu 2017. godine prijeteće pismo V.P. je poslao potpredsjedniku entitetskog parlamenta Nenadu Stevandiću, zatim krajem augusta poslaniku SNSD-a u Narodnoj skupštini Radovanu Viškoviću, a u septembru šefu Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staši Košarcu.

Policija sumnja da se V.P. bavio i falsifikovanjem, diploma, vozačkih dozvola... Tokom pretresa policija je oduzela četiri laptopa, dva štampača, jedan crveni pečat sa natpisom M, pet plavih pečata "Junajted ofis" sa natpisima "Slavija", "Garni", "Bijeljina","Novi Sad", dva USB-a, tri papirića s pečatima Srednje tehničke škole, Gimnazije "Jovan Dučić" i "Elektroprivrede RS-a", razne račune, dokumentaciju...

Osumnjičeni se trenutno brani ćutanjem.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Zastupniku u Saboru KSB-a zapalili automobil

Uhićen muškarac koji je kod bolnice u Mostaru pacijentima na odvikavanju prodavao narkotike

Policiju Brčkog posjetili članovi Asocijacije vojno diplomatskih predstavnika u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo