Bosna i Hercegovina     | 15.02.2018. 14:18 |

Tužilaštvo TK: Nermin Šišić nije osumnjičen za ubistvo djeteta u Crnoj Gori

FENA Saopćenje

TUZLA, 15. februara (FENA) Nermin Šišić (1989) iz Tuzle, od septembra 2017. godine je na izdržavanju kazne zatvora u KPZ Zenica i nije osumnjičena osoba za ubistvo u Crnoj Gori - saopćeno je danas iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

S obzirom na to da su mediji u BiH i Crnoj Gori objavili informaciju da je Nermin Šišić (28) iz Tuzle početkom februara 2018. godine osumnjičen za ubistvo petnaestomjesečne bebe u Podgorici u Crnoj Gori i "bez prethodne provjere u crnogorskoj policiji i pravosuđu povezivali sa ovim ubistvom Nermina Šišića", iz Tužilaštva navode da se ova osoba od septembra 2017. godine nalazi na izdržavanju kazne zatvora u Kazneno popravnom zavodu zatvorenog tipa Zenica i da je na izdržavanju bio i u vrijeme ubistva u Podgorici.

-Pojedini mediji su kontaktirali ovo tužilaštvo, te je svim novinarima pojašnjeno da nemamo informacije o ličnim podacima osumnjičenog u Crnoj Gori i da se ne može potvrditi da se radi o istoj osobi koja je ranije, po optužnici ovog tužilaštva, pravosnažno osuđena za određena krivična djela u Tuzli. Također, mediji koji su kontaktirali ovo tužilaštvo su upućeni da se obrate nadležnom sudu u BiH i provjere informacije da li je Šišić upućen na izdržavanje kazne zatvora po pravosnažnoj presudi - poručuju iz Tužilaštva TK.

Dakle, kako ističu u saopćenju, Nermin Šišić iz Tuzle, rođen 01.06.1989. godine, od septembra 2017. godine je na izdržavanju kazne zatvora u KPZ Zenica i nije osoba koja je povezana s ubistvom bebe u Crnoj Gori.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Uhapšeni u akciji FUP-a predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK

Potvrđena optužnica protiv bivšeg direktora Službe za zapošljavanje TK Senada Muhamedbegovića

'Šestorka' okrivljena za organizovanu trgovinu ljudima osuđena na ukupno 74 godine zatvora

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu