Bosna i Hercegovina     | 15.02.2018. 17:07 |

Općina Centar nastavlja podršku Roditeljskoj kući za djecu oboljelu od raka

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. februara (FENA) - Općina Centar će iz svog ovogodišnjeg budžeta izdvojiti 10.000 KM kao finansijsku podršku radu Roditeljske kuće koja je smještena u krugu Pedijatrijske klinike Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu.

Protokol o realizaciji tog granta danas su potpisali načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i uime Udruženja „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH,“ koje upravlja Roditeljskom kućom, projekt menadžer Fikret Kubat.

Radi se o nastavku višegodišnje finansijske podrške Općine Centar  Roditeljskoj kući u kojoj su smješteni roditelji iz cijele BiH tokom liječenja njihove djece na Hematoonkološkom odjelu Pedijatrijske klinike Jezero u Sarajevu.

-Svjesni smo činjenice da stanovnici općine Centar ne borave u Roditeljskoj kući, ali imamo moralnu i ljudsku obavezu da, koliko to naše mogućnosti dopuštaju, pružimo pomoć i podršku za rad Roditeljske kuće u njenoj izuzetno humanoj misiji pomaganja oboljelim od malignih bolesti. Najbolje rješenje je da se finansiranje rada Roditeljske kuće stavi u institucionalne okvire - kazao je Ajnadžić.

Fikret Kubat je kazao da je značajno što je danas, kada se obilježava Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti, dobijena ovako značajna donacija Općine Centar, lokalne zajednice koja je sigurno najviše pomogla i izgradnju i funkcionisanje Roditeljske kuće.

Za rad Roditeljske kuće na godišnjem nivou je potrebno oko 120.000 KM, saopćeno je iz Kabineta načelnika Općine Centar.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'