Bosna i Hercegovina

Srednjobosanska županija dobila 50 novih policajaca

Foti FENA/MUP SBZ

TRAVNIK, 16. veljače (FENA) - Pedeset policajaca koji su završili Policijsku akademiju, položili su danas u Travniku svečanu prisegu, a idućih dana počet će raditi u policijskim postajama u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ).

Ministar unutarnjih poslova SBŽ-a Feliks Vidović kazao je novinarima da je od raspisivanja natječaja za prijem policajaca do današnjeg polaganja prisege prošlo više od godinu, te da su u tom razdoblju mladi policajci završili petomjesečnu obuku na Policijskoj akademiji u Sarajevu, a uslijedila su tri mjeseca praktičnog rada.

- Bio je to složen i zahtjevan proces, kako u odabiru kandidata, tako i u njihovoj edukaciji. Tu je i značajna financijska pozadina, s obzirom na to da je obuka ovih 50 polaznika koštala Vladu SBŽ-a više od 250.000 maraka, odnosno oko 5.000 maraka po polazniku - kazao je Vidović.

Polaznici obuke iz SBŽ-a imali su prosječnu ocjenu 4,6, što je jedan od boljih rezultata na Policijskoj akademiji.

- Pokazali su se odličnima i nadam se da će to prenijeti i u službu. Od njih se očekuje profesionalan angažman i kvalitetan odgovor na postavljene zadatke - istaknuo je Vidović.

Legitimacije i čestitke mladim policajcima je, uz ministra Vidovića, uručio i komesar županijskog MUP-a Faik Adilović.

(FENA) R.G.