Bosna i Hercegovina     | 19.02.2018. 15:54 |

KO SDA TK - Mjere i postupci nakon smjene Vlade TK

FENA Saopćenje

TUZLA, 19. februara (FENA) - U povodu novonastale situacije i smjene Vlade Tuzlanskog kantona (TK), uvedena su povjereništva u općinske organizacije SDA Banovići, Sapna i Gradačac, saopćeno je iz Kantonalnog odbora (KO) SDA TK.

- Također, svi poslanici koji nisu ispoštovali stav Predsjedništva SDA BiH i koji su djelovali vanstatutarno su isključeni iz članstva SDA u svojim općinskim organizacijama - navode iz KO SDA TK.

Kako nadalje navode, iz OO SDA Živnice isključena je: Narcisa Šiljegović, poslanica u Skupštini TK, iz OO SDA Srebrenik isključeni su Mehmed Bajrektarević, poslanik u Skupštini TK i Jakub Suljkanović, novi premijer TK, dok su iz OO SDA Lukavac isključeni Suad Salibašić poslanik u Skupštini TK i Enes Gegić, novi ministar za boračka pitanja u Vladi TK.

Iz OO SDA Tuzla isključena je Slavena Vojinović, nova ministrica za kulturu, sport i mlade u Vladi TK, a iz OO SDA Gračanica isključeni su Mirza Omerdić i Demir Beganović, poslanici u Skupštini TK.

Iz KO SDA TK, također, navode da su u toku postupci za utvrđivanje odgovornosti poslanika i ministara, kojima su iz OO SDA Sapna, obuhvaćeni - Senad Alić, predsjednik Skupštine TK, iz OO SDA Gradačac - Husein Topčagić, ministar unutrašnjih poslova u Vladi TK, iz OO SDA Kalesija - Fetah Hlujdur i Zijad Suljkanović, poslanici u Skupštini TK, iz OO SDA Banovići - Mirsad Kukić, potpredsjednik SDA BiH, Rasim Dostović, Mirsad Bečič. Azra Kahrimanović i Jasmina Lugavić, poslanici u Skupštini TK.

- SDA Tuzlanskog kantona sa svim općinskim organizacijama na području TK-a i uz podršku Predsjedništva SDA BiH nastavit će realizaciju ciljeva Stranke kako bi se sankcionisali svi oni koji rade vanstatutarno, a radi raščišćavanja odnosa sa pojedincima koji žele da SDA koriste za vlastite interese, a na štetu SDA i BiH - navodi se u saopćenju.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Šekib Umihanić izabran za predsjednik SDA TK

Crikvenica: U Thalassotherapiu se vraćaju zaštitne maske

Papa Franjo kaznio kardinala Raymonda Burkea, konzervativnog visokog američkog svećenika

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!