Ekonomija     | 19.02.2018. 15:51 |

Ajnadžić predstavio projekte zapošljavanja i samozapošljavanja mladih

FENA Kanita Aliagić

SARAJEVO, 19. februara (FENA) – Načelnik sarajevske Općine Centar Nedžad Ajnadžić održao je sastanak sa djecom šehida i poginulih boraca te općine kojima je predstavio projekte koje ta lokalna zajednica realizira za mlade ljude koji žive na njenom području.

- U općini Centar je 140 porodica djece šehida i poginulih boraca, to je ciljna grupa općinske administracije i dogovaramo način kako osigurati sredstva kojima im možemo pružiti bolje uslove za život i rad – kazao je načelnik Ajnadžić.

Želja im je, kazao je, da se nađe način kojim će mlade motivirati da pokrenu vlastite biznise, razvijaju poslovnu kulturu, te da steknu korisno znanje i vještine.

Stoga je danas u Domu mladih na Skenderiji predstavio neke projekte, kao što su: poticaj zapošljavanja mladih kroz finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata namijenjenih razvoju poduzetništva i samozapošljavanja mladih, besplatni projekti za mlade u Centru kulture i mladih, finansiranje omladinskih projekata, kao i podrška mobilnosti mladih.

Neki od predstavljenih projekata su i stipendiranje učenika i studenata, te program obuke za programere za stipendiranje nezaposlenih osoba u cilju prekvalifikacije i edukacije u oblasti primjene informacionih tehnologija.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Delegacije NS BiH i Općine Centar razgovale o lokaciji za izgradnju nacionalnog stadiona

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana