Sport     | 20.02.2018. 10:49 |

Uspješni nastupi bh. brzoklizača na takmičenju u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. februara (FENA) - Brzoklizači Klizačkog kluba "Bosna" osvojili su osam medalja u pojedinačnoj konkurenciji i tri medalje u štafetnim utrkama na međunarodnom takmičenju u brzom klizanju na kratke staze "Alpe Adria Trophy - Sarajevo Open 2018".

Takmičenje je održano proteklog vikenda u dvorani "Juan Antonio Samaranch" u sarajevskoj Zetri, a poslužilo je kao testno takmičenje za zimsku olimpijadu mladih EYOF 2019. 

Učestovalo je 50 takmičara iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

U seniorskoj konkurenciji Samra Selimbegović je osvojila bronzanu medalju, a Tarik Omeragić srebrenu i tom prilikom popravio je lične rekorde na 500 i 1.000 m za tri sekunde, što je dobar znak da spremno dočekuje svoj prvi nastup na svjetskom seniorskom prvenstvu u brzom klizanju koji će biti održan u martu u Kanadi.  

U mlađim kategorijama Ermin Rašćić osvojio je srebrenu, a Ilan Krstić bronzanu medalju. Sumeja Zajimović osvojila je bronzu, a Pierre Bennet srebro. Mak Krstić se okitio zlatnom medaljom, dok je Hana Hasanefendić bila srebrena.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Brzo klizanje - Dobar nastup juniorskih reprezentativaca BiH u Celju

Brzo klizanje - Tarik Omeragić otputovao na SP u Rotterdam

Omeragić imao solidan nastup Svjetskom kupu u Poljskoj

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana