Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 20.02.2018. 15:17 |

Vlada TK izdvojila 250.000 KM za Narodnu kuhinju "Imaret" u Tuzli

FENA

TUZLA, 20. februara (FENA - Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je Odluku o odobravanju sredstava Udruženju HO “Merhamet” - Regionalni odbor Tuzla, za potrebe Narodne kuhinje “Imaret” u Tuzli.

Pomoćnik ministra za rad, socijalnu politiku i povratak TK Nurdin Muhamedbegović izjavio je na konferenciji za medije da je u budžetu TK s pozicije Materijalno zbrinjavanje socijalno ugroženih predviđeno 250.000 KM spomenutoj narodnoj kuhinji.

Po njegovim riječima ova sredstva su prvenstveno namijenjena za pripremanje toplih obroka za ishranu socijalno ugroženih, koji imaju potrebe za tim.

Naveo je da se  u Narodnoj kuhinji Imaret u Tuzli dnevno priprema oko 2.500 obroka, a na prostoru Tuzle podijeli se oko 1.500 obroka dnevno.

Pored toga  HO Merhamet pravi „luch pakete“ širom TK gdje ima potrebe, i tamo gdje su se vratili povratnici na području sjeveroistočne Bosne, ovi paketi se dijele povremeno, dodao je Muhamedbegović.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Završen Glavni projekt za obnovu zgrade Vlade Tuzlanskog kantona

Kapitalni projekti u fokusu Vlade TK za 2024. godinu

Vlada TK podržava razvojno-investicijski projekt u Banovićima, novi pogon kompanije 'Alma Ras'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'