Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 20.02.2018. 16:14 |

Predstavljanje regionalnog projekta 'Biram Oporavak'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. veljače (FENA) - Udruženje "Proslavi Oporavak" u suradnji sa Centrom za prevenciju i izvanbolničko liječenje Mostar, organizira multisektorski sastanak koji će biti upriličen u srijedu, 21. veljače, u dvorani za sastanke, Odjela za društvene djelatnosti Grada Mostara, s početkom u 12 sati.

Na sastanku će predstavnici spomenutog udruženja predstaviti trogodišnji regionalni projekt "Biram Oporavak" koji će do kraja 2019. godine biti realiziran u BiH, Srbiji i Crnoj Gori, a u partnerstvu sa Svjetskom federacijom protiv droge (WFAD).

Kako je priopćeno iz Udruženja "Proslavi oporavak", spomenuti projekt se realizira s ciljem da se unaprijede servisi za osobe s problemom ovisnosti, s akcentom na osobe iz manjih sredina, kao i da se povežu svi akteri unutar zajednice, kroz multisektorsku suradnju i umrežavanje, kako bi se osoba u procesu oporavka od ovisnosti zajedničkim naporima podržala i dovela na mjesto njenog maksimalnog potencijala.

- Važno je da svi prepoznaju ovisnost kao jednu bolest koja je još uvijek jako stigmatizirana i ljudi se veoma teško, zbog stida i negiranja, odlučuju da potraže pomoć u službenim institucijama, što je naročito vidljivo u manjim sredinama gdje se svi poznaju – navodi se u priopćenju.

Kao jedna od glavnih aktivnosti projekta, uspostavljena je besplatna i anonimna telefonska linija, web stranica (www.biramoporavak.com) te besplatno savjetovalište za problematiku zloupotrebe droga.

Sastanku će nazočiti predstavnici iz sektora obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi, zapošljavanja i policije.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

SNSD sa HDZ-om BiH i Trojkom saglasan da se Izborni zakon uputi u parlamentarnu proceduru (VIDEO)

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana