Bosna i Hercegovina     | 20.02.2018. 16:28 |

Čović i Izetbegović primili delegaciju Hrvatskog sabora

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. februara (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primili su danas delegaciju Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora.

Na početku susreta istaknut je značaj razvoja dobrosusjedskih odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, uz uzajamno korisnu saradnju na svim poljima od zajedničkog interesa. Ocijenjeno je da su institucionalna saradnja i intenzitet posjeta na visokom nivou, a da je otvorena bilateralna pitanja potrebno rješavati kroz dijalog, u duhu prijateljstva i dobrosusjedstva.

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Miro Kovač je istaknuo da će Hrvatska nastaviti pružati podršku i pomoć Bosni i Hercegovini na putu euroatlantskih integracija, te izrazio nadu da će se nastaviti graditi iskreni, prijateljski i dobrosusjedski odnosi između dvije zemlje.

Naglašena je nužnost dinamizacije procesa eurointegracija BiH u skladu s novousvojenom Strategijom o kredibilnoj perspektivi proširenja prema zapadnom Balkanu EU, ističući neophodnost poduzimanja narednih koraka ka provođenju neophodnih reformi i ispunjenju uvjeta za kandidatski status.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović su izrazili zadovoljstvo činjenicom da BiH ima prijatelja u EU poput Hrvatske, koja iskreno zagovara napredak Bosne i Hercegovine u procesu pristupanja EU.

Uime člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića sastanku je prisustvovala savjetnica Marija Milić, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bećirović ‘za’, Komšić 'suzdržan', Cvijanović 'protiv' prijema Kosova u Vijeće Evrope

Prijem i nagrade za košarkaše Radničkog i rukometašice Goražda povodom plasmana u PLBiH

Helez u nastupnu posjetu primio ambasadora Republike Sjeverne Makedonije Jakupa Redžepija

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta