Bosna i Hercegovina     | 21.02.2018. 13:21 |

Članovi Predsjedništva BiH - Foggo: Podrška NATO-a i EUFOR-a reformskom putu BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. februara (FENA) - Članovi Predsjedništva BiH primili su danas admirala Jamesa Foggoa, komandanta Zajedničke komande NATO-a u Napulju, i generala sir Jamesa Everarda, zamjenika komandanta Zajedničkih snaga za Evropu.

Članovi Predsjedništva BiH upoznali su goste o aktuelnoj situaciji zemlji, s posebnim osvrtom na provedbu reformi. Istaknuta je opredijeljenost da budu uloženi dodatni napori kako bi se prevazišle prepreke i dinamizirale aktivnosti na nužnim reformama.

Također, izraženo je zadovoljstvo postignutim napretkom u procesu reforme odbrane, što se naročito odnosi na usvajanje dokumenta Pregled odbrane.

Теme rаzgоvоrа, kојеm su prisustvovali i predstavnici EUFOR-a, bile su i sudjelovanje BiH u mirоvnim misiјаmа u sviјеtu, pоtrеba bоlје оprеmlјеnоsti Оružаnih snаgа BiH rаdi pоmоći civilnоm stаnоvništvu, te pomoć u deminiranju i stvaranju stabilnog i sigurnog okruženja. Ponovljene su posvećenost i podrška NATO-a i EUFOR-a reformskom putu Bosne i Hercegovine.

Članovi Predsjedništva BiH su zahvalili na dosadašnjoj podršci i izrazili nadu da će dobra saradnja biti nastavljena i u budućnosti, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Brisel - Kralj Belgije Filip u audijenciju primio Denisa Bećirovića

Bećirović: OHR je integralni i nezaobilazni dio Dejtonskog mirovnog sporazuma

Cvijanović u Bakuu s predsjednikom Aliyevim razgovarala o globalnim političkim prilikama

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom