Bosna i Hercegovina     | 21.02.2018. 14:32 |

Reis Kavazović-Prijem za predstavnike Agencije za certificiranje halal kvalitete

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. februara (FENA) - Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović primio je u posjetu predstavnike Agencije za certificiranje halal kvalitete sa kojima je razgovarao o najznačajnijim rezultatima u proteklih 11 godina i budućim projektima.

Naglašeno je da je uspostavljanje pouzdanog sistema halal certificiranja zaokruženo dobijanjem halal akreditacijskog certifikata od Emirates International Accreditation Centre (UAE), a okončan je i postupak registracije kod JAKIM (Department of Islamic Development Malaysia) u Maleziji.

Ovim priznanjima je Agencija dodatno učvrstila poziciju u globalnoj mapi halal industrije.

Jedan od najvažnijih projekata Agencije koji će biti realiziran u skorijoj budućnosti osnivanje međunarodnog referentnog centra za laboratorijske analize, a koji će imati pristup svim aktuelnim i relevantnim naučnim saznanjima, te resurse potrebne za provođenje analiza i testiranja s ciljem unaprjeđenja kvaliteta halal proizvoda.

Članovi Upravnog odbora su naglasili ulogu Agencije u provođenju misije Islamske zajednice kroz osiguravanje uvjeta da muslimani imaju dostupne halal proizvode, te doprinijela boljem razumijevanju halala kao vrijednosti koja koristi svim ljudima.

Reis Kavazović je naglasio da je Agencija, kao institucija Islamske zajednice u BiH, opravdala ulogu koja joj je dodijeljena, a to je da osigura halal hranu i proizvode za muslimane na ovim prostorima.

Ukazao je i na napore koje Agencije ulaže na međunarodnoj sceni u osiguranju plasmana halal proizvoda iz BiH na međunarodna tržišta, te je uputio čestitke na dobijanju halal akreditacijskog certifikata kao potvrde odgovornog i profesionalnog rada u oblasti halal certificiranja proizvoda i usluga.

Istakao je da će Rijaset IZ u BiH pružiti i potrebnu pomoć Agenciji u realizaciji budućih projekata, saopćeno je iz Agencije.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Reis Kavazović čestitao Pesah

Kavazović: Zajednicu vjernika graditi usključivo na temeljima bratstva 

Kavazović: Posvećenost univerzalnim vrijednostima je garancija otpora svemu nevaljalom

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu