Sport     | 21.02.2018. 18:17 |

NSBiH - Razgovori o unapređenju nogometne infrastrukture

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. februara (FENA) - Predstavnici Nogometnog saveza BiH u prethodnih nekoliko dana posjetili su načelnike sarajevskih općina Novi Grad i Centar, te gradonačelnika Zenice, kako bi razgovarali o planovima NSBiH kad je u pitanju stadionska infrastruktura, te najavili dolazak stručnog tima UEFA-e koji će 16. i 17. aprila obići stadione u BiH, saopćeno je iz NSBiH.

Na sastancima je dogovoreno da predstavnici lokalnih zajednica pripreme relevantnu dokumentaciju, te video prezentacije projekata rekonstrukcije ili unapređenja infrastrukture stadiona koji su u njihovoj nadležnosti. Od izuzetne je važnosti uključivanje lokalne zajednice u ovaj projekat, te njihove spremnosti za finansiranje istog.

Kao što je prethodno najavljeno zvaničnim dopisom UEFA-e, njihov stručni tim će u saradnji s odgovarajućim timom NSBiH na bazi urađenih prezentacija i dostavljenih planova pristupiti izradi projekta pomoći na unaprijeđenju infrastrukture stadiona ili lokacija za koje se utvrdi da posjeduju potencijal i perspektivu za unapređenje stadionske infrastrukture.

Iz NSBiH još jednom naglašavaju neophodnost i spremnost lokalnih zajednica i drugih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini da participiranju u finansiranju i realizaciji, kako ovog projekta, tako i nekih budućih projekata kako bi se stvorili bolji uslova za unapređenje i razvoj nogometa. 

Kako je predviđeno planom aktivnosti Administracije NSBiH, krajem ovog mjeseca trebalo bi da se održi sastanak s predstavnicima FK Željezničar u cilju nastavka realizacije infrastrukturnih projekata na stadionu "Grbavica".

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo