Sport     | 22.02.2018. 10:23 |

Sirćo: Izviđač je najbolji tim u državi, ali znat ćemo mu se suprotstaviti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. februara (FENA) - Rukometni klub Bosna Centrotrans u 14. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u Visokom dočekuje ekipu Izviđača iz Ljubuškog. 

Bosnin trener Edhem Sirćo na konferenciji za medije istaknuo je da su rukometaši dali sve od sebe da se što bolje spreme za početak drugog dijela sezone.

- Dolazi nam najbolja ekipa u državi i zaista nas očekuje pravi derbi. Radi se o dvije ekipe koje su poslije rata imale mnogo ovakvih duela. Možemo biti zadovoljni jer nakon niza godina u Visokom imamo ekipu koja se može suprotstaviti timu iz Ljubuškog. Igrači stvarno zaslužuju da im se da podrška i pozivam sve one koji vole rukomet da u subotu dođu u dvoranu, a ja vjerujem da će nakon naše dobre igre i borbe navijači izaći zadovoljni - Sirćo. 

Naglašava da je Izviđač kompletna ekipa koja igra brz rukomet.

- Kompletni su na svim pozicijama. Opasnost vreba sa svih strana. Oni zaista igraju brz rukomet, mnogo trče, nastoje igrati brzo s brzim centrom. Ako budemo na nivou s prijateljskih mečeva i ako budemo trkački raspoloženi mislim da im se možemo kvalitetno suprostaviti - rekao je Sirćo. 

Za kapitena Visočana Adnana Harmandića mečevi protiv Izviđača su uvijek posebni, jer je u dresu "Skauta" nastupao s dosta uspjeha i nosi lijepe uspomene iz Ljubuškog. 

- Najteži period priprema je iza nas i radili smo vrlo kvalitetno. Odigrali smo nekoliko jako dobrih prijateljskih mečeva i većinu riješili u svoju koristi, što je vrlo važno za samopouzdanje i nastavak prvenstva. Sad nam u prvo kolo dolazi najbolja ekipa u državi, koja napada naslov prvaka i ima širinu na svakoj poziciji. Sigurno da dolaze da pobijede. Ovaj meč im je od velikog značaja, a nama može dati vjetar u leđa - istakao je Harmandić. 

Meč RK Bosna Centrotrans - HRK Izviđač CO na rasporedu je u subotu, 24. februara od 19 sati. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Bašić objavio spisak rukometašica za susrete s Rumunijom i Hrvatskom

Žrijeb kvalifikacijskih grupa za rukometno EP 21. marta, BiH u trećem "šeširu"

Mirsad Terzić oprostio se od dresa reprezentacije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo