Bosna i Hercegovina     | 22.02.2018. 12:36 |

Podignuta optužnica u predmetu 'Rover' za međunarodno krijumčarenje droge

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. veljače (FENA) - Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, podigao je optužnicu protiv Srebrenka Balavca, rođenog 1962. godine u Stocu, Smaile Balavac, rođene 1966. u Mostaru i Nikole Hristića, rođenog 1964. godine u Ljubuškom.

Optuženi se terete, da su tijekom 2017. godine, kao dio organizirane skupine koju je organizirao optuženi Srebrenko Balavac, sudjelovali u krijumčarenju i daljoj prodaji na ilegalnom narko-tržištu u BiH, veće količine opojne droge marihuana-„skunk“, koju su nabavljali od njima poznatih osoba s područja Crne Gore, te nakon toga krijumčarili na područje Bosne i Hercegovine i vršili prepakiranje i dalju distribuciju droge na području Mostara, Hercegovine i BiH.

Prema navodima optužnice, optuženi su u dva navrata prokrijumčarili u BiH najmanje devet kilograma droge marihuana-„skunk“, koju su prodali na području BiH, za iznos od oko 25 000 KM, a pretresom objekta koji su koristili optuženi, pronađena je i oduzeta opojna droga marihuana-„skunk“, od količini od oko kilogram.

Optuženi se terete za kazneno djelo neovlaštenog prometa opojnih droga.

Također, prilikom pretresa objekta koji koriste optuženi Srebrenko Balavac i Smaila Balavac, pronađena je i oduzeta prepravljena vojna puška i jedna bomba M-75, čija nabavka i držanje građanima nikako nisu dozvoljeni, te se navedeni terete i za kazneno djelo nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru posjetili Tužiteljstvo BiH

Njemačka vlada obećala se pozabaviti rastućim kriminalom

Narko bande jačaju, raste broj pucnjava u Bruxellesu, tvrde zvaničnici

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'