Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 23.02.2018. 12:36 |

Petrović: 'Željo' apsolutni favorit, ali ćemo im pokušati pomrsiti račune

FENA

TUZLA, 23. februara (FENA) – Danas jesam obukao bijelu majicu, ali to ne znači da ćemo protiv Željezničara ići s bijelom zastavom. Nastojat ćemo da zadamo dosta glavobolje mom bivšem klubu u želji da dođe do bodova, iako je domaćin apsolutni favorit i prvi kandidat za titulu, a ubijeđen sam da će je i osvojiti, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare šef stručnog štaba Slobode Slavko Petrović.

Trener Tuzlaka je uoči susreta 20. kola Premijer lige naglasio da je subotnja utakmica njegovo prvo gostovanje na Grbavici nakon odlaska iz Željezničara.

- S jedne strane radujem se što ću vidjeti dosta ljudi s kojima sam postao i prijatelj, kao i što ću se naći  pred gledaocima koji su me od prvog dana jako dobro prihvatili. S druge, nakon odigrane utakmice protiv nezgodne Mladosti, koju smo pozitivno riješili, startovali smo s tri boda i rasterećeni idemo u Sarajevo. Sve što tamo uzmemo od bodova bit će, kako se kaže, šlag na tortu, a nadam se da ćemo ostati neporaženi – rekao je Petrović.

Povoljan ishod susreta na Grbavici za Slobodu bio bi, kaže, bitan radi nastavka serije i ostvarenja primarnog cilja, a to je opstanak u ligi. Svaki bod, i što se ranije osvoji, važan je kako bi se kasnije moglo igrati lakše i sigurnije uploviti u mirniju luku.

Ekipu Željezničara dobro poznaje i dodaje kako se to vidjelo još na njegovoj prvoj utakmici za Slobodu, kada je na Tušnju Željezničar poražen (1:0).

- Veliko poznavanje protivničke ekipe uvijek pomogne. Tu sam ekipu trenirao godinu dana. U prošloj utakmici startovali su sa sedam igrača koji su kod mene igrali. Na nekim pozicijama su se pojačali, ali gro ekipe su oni koji su kod mene igrali. To može imati prednost u analizi protivnika, i u lošim i u dobrim stranama - smatra Petrović.

Što se tiče sastava ekipe, bit će najvjerovatnije uglavnom kao protiv Mladosti, tim više što neki novi igrači još nisu dobili dozvolu nastupa, a neki su ozlijeđeni ili su se razboljeli.

- Veliki hendikep je što zbog gripe i temperature neće nastupiti Edin Rustemović. Bio je najbolji igrač u prošloj utakmici. Ko će ga nadomjestiti vidjet ćemo danas poslije treninga, mada se njega kompletno ne može nadomjestiti. Mehmedagić uopće ne trenira i njegova karijera je upitna, dok Škahić ima deficit treninga i još ne konkuriše za najboljih 11 – kazao je trener „crveno-crnih“.

Uime igrača novinarima se obratio Miloš Mijić, koji se do sada pokazao značajnim pojačanjem Slobode.

- Moji prvi utisci veoma su pozitivni i kada je u pitanju klub, ali i grad. Drago mi je da sam postao igrač Slobode koja ima veliku tradiciju i na meni je da se što bolje prezentujem, zajedno sa suigračima i da pokušamo Slobodu vratiti tamo gdje joj je mjesto. Za sutrašnju utakmicu naš imperativ je da pružimo maksimum. Naravno da je Željo favorit, ali mi posjedujemo kvalitet i potrudit ćemo se da se što bolje nametnemo. Uz malo sreće možemo se vratiti s pozitivnim rezultatom – rekao je Mijić, dodavši da su poslije pobjede protiv Mladosti  igrači dobili na samopouzdanju.

Sloboda danas u 14.30 ima posljednji trening, a u 16,15 kreće za Sarajevo. Odsjest će u hotelu „Emiran“ u Sarajevu.
Utakmica Željezničar – Sloboda igra se sutra od 14,30 sati.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Tuzlanske gimnastičarke osvojile 18 medalja na takmičenju u SAD-u

Rumunski film 'Sloboda' režisera Tudora Giurgia donosi priču o pobuni protiv komunizma

Reporteri bez granica: Kina najveći zarobljivač novinara na svijetu

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije