Bosna i Hercegovina     | 23.02.2018. 18:28 |

Upriličen prijem za bivše načelnike/gradonačelnike Bihaća

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. februara (FENA) - U okviru obilježavanja 758. rođendana grada Bihaća gradonačelnik Šuhret Fazlić upriličio je tradicionalni prijem za bivše načelnike/gradonačelnike Bihaća.

- Čast mi je ugostiti svoje kolege koji su u određenom razdoblju bili na čelu Bihaća i čuti od njih dobre ideje, primjedbe i sugestije kako još bolje voditi naš grad i sasvim sigurno je da ću njihovo znanje i iskustvo iskoristiti u svom daljnjem radu - kazao je Fazlić.

Ovom prilikom, bivši načelnici Bihaća Omer Đug i Jusuf Zjakić predstavili su grb Grada Bihaća, koji je pronađen na vodovodu u Žegaru i jedan od najstarijih pronađenih grbova grada i jedini koji na sebi ima uklesane i ključeve grada.

- Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika proglasila ga nacionalnim spomenikom BiH i postavili smo ga u predvorju na ulazu u Gradsku upravu kako bi svi građani imali priliku da ga vide”- naglasio je gradonačelnik Fazlić, koji je ukazao i na najvažnije aktivnosti koje je Grad Bihać realizirao u proteklih godinu dana, s posebnim akcentom na stabilizaciju gradskog budžeta i transparentnom radu Gradske uprave.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

U petak počinje 25. kulturna manifestacija 'Ulicom Bišća'

U Bihaću otvoren Sajam pčelarstva i meda – Put zlata

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana