Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 23.02.2018. 18:39 |

Erdogan: Turska vojska čini sve da ne bude civilnih žrtava

FENA Internet

BEIRUT/ISTANBUL, 23. februara (FENA) – Turska armija je danas ciljala konvoj koji je ušao u Afrin, regiju u kojoj je Ankara pokrenula ofanzivu protiv naoružanih kurdskih milicija, javlja Reuters. Turska je navela da su u konvoju bili oružje i borci, ali kurdske snage tvrde da je riječ o hrani i lijekovima.

Portparol YPG, kurdske milicije koju Ankara smatra da je uvezana s Kurdskom radničkom partijom, koja je progašlena terorističkom rekao je da je u konvoju bilo nekoliko stotina ljudi. Najmanje deset je povrijeđeno, a jedan putnik je poginuo.

- Kao i uvijek, naša vojska pokazuje pazi da ne naudi civilima - rekla je turska vojska koja je objavila i snimak iz zraka kako bi potvrdila svoje navode. Predsjednik Turske Recep Tajip Erdogan je rekao da vojska čini sve da se izbjegnu civilne žrtve.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Najviši sirijski vojni zvaničnik na suđenju u Švedskoj pod optužbama za ratne zločine

Turska - Nakon nesreće spašeno 98 osoba zarobljenih u kabinama žičare u Antaliji

Turska ograničava izvoz određenih proizvoda u Izrael zbog napada na Gazu

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!