Bosna i Hercegovina     | 26.02.2018. 12:01 |

Čordaš i Radivojša o položaju povratnika u Glamoču

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 26.februara (FENA) - Ministar za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske (RS) Davor Čordaš razgovarao je s novoizabranim načelnikom Općine Glamoč Nebojšom Radivojšom o položaju povratnika, projektima stambene izgradnje za povratničku populaciju i prioritetnim infrastrukturnim projektima koji se trebaju realizirati u narednom periodu na prostoru glamočke općine.

Čordaš je podsjetio da je Ministarstvo u prethodnom periodu već izdvojilo više 200.000 KM za sanaciju puteva, izgradnju niskonaponske mreže i ulične rasvjete, dok je 110. 500 KM osigurano za projekte održivog povratka, u okviru kojih su obnavljani vjerski objekti i podržani projekti u zanatstvu i poljoprivredi, kako bi se obezbijedili kvalitetniji životni uvjeti kako povratnika, tako i domicilnog stanovništva u ovoj općini.

Dodao je da je u toku realizacija Projekta rekonstrukcije stambenog fonda (SAF) u okviru kojeg će se na području općine Glamoč izgraditi 22 kuće za srpske povratnike, ukupne vrijednosti 532.000 KM, te da će Ministarstvo nastaviti da pomaže i pruža podršku povratnicima u ovoj lokalnoj zajednici, saopćeno je iz entitetskog resornog ministarstva. 

Radivojša je upoznao Čordaša s aktuelnim stanjem u općini Glamoč, te je izrazio očekivanja da će Ministarstvo pružiti punu podršku prilikom implementacije projekata koji se trebaju realizirati u narednom periodu.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Lendo: Obilježavanjem 9. januara vlast RS-a slavi najteža krivična djela

U Republici Srpskoj u novembru 31.945 turista, najviše noćenja turista iz Hrvatske

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!