Bosna i Hercegovina     | 26.02.2018. 14:26 |

U RS povećan interes za dodatno dobrovoljno penzijsko osiguranje

FENA Saopćenje

BIJELJINA, 26. februara (FENA) - Jedan od primarnih ciljeva Evropskog dobrovoljnog penzijskog fonda je edukacija poslodavaca, zaposlenih i pojedinaca o sistemu dobrovoljnog penzijskog osiguranja, istakli su danas predstavnici ovog fonda na prezentaciji članovima Privrednog savjeta grada Bijeljina.

Cilj prezentacije bio je da se predstavnici lokalnih privrednih društava, kao i predstavnici Grada Bijeljina i drugih važnih institucija u Bijeljini, upoznaju s novim oblikom penzijskog osiguranja u Bosni i Hercegovini.

- Budući da interesovanje za dobrovoljno dodatno penzijsko osiguranje svakodnevno raste kako kod privatnih kompanija i udruženja građana, tako i kod javnih preduzeća i institucija, imamo namjeru nastaviti s ovakvim i sličnim prezentacijama širom RS-a - izjavio je direktor Društva za upravljanje Evropskim dobrovoljnim penzijskim fondom Tomaž Završnik. 

Dobrovoljno penzijsko osiguranje u zemljama okruženja (Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija, Slovenija) funkcioniše u prosjeku već 15 godina, a prvi dobrovoljni penzijski fond u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, kako se podsjeća u saopćenju, zvanično je počeo s radom krajem novembra 2017. godine kada su predstavnici nekoliko javnih i privatnih preduzeća potpisali memorandume o procesu pristupanja Evropskom dobrovoljnom penzijskom fondu.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U Parlamentarnoj skupštini BiH održana prezentacija Transportne zajednice

Prezentacija o Transportnoj zajednici sutra u Parlamentarnoj skupštini BiH

Razvojna banka Federacije BiH u Goraždu prezentovala kreditne linije, moguće i otvaranje poslovnice

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo