Bosna i Hercegovina     | 26.02.2018. 15:24 |

Poziv članovima SDA da nastave proces obnove i rekonstrukcije ove stranke u TK

FENA Saopćenje

TUZLA, 26. februara (FENA) - Povjereništvo Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Tuzlanskog kantona (KO SDA TK) održalo je u nedjelju sjednicu na kojoj su razmatrani aktuelna politička situacija i poduzete aktivnosti u cilju jačanja Stranke na terenu i rada sa članovima i simpatizerima SDA.

Na osnovu informacija koje su iznijeli članovi Povjereništva sa svih općina na području TK, veliki broj članova podržava rad SDA i aktivnosti koje su poduzete u posljednjem periodu na raščišćavanju stanja i stabilizaciji SDA, saopćeno je iz Kantonalnog odbora SDA Tuzlanskog kantona.

Kako se navodi, posebno raduje činjenica da je nakon pokrenutih procesa povećan broj uključivanja mladih u Stranku demokratske akcije.

- Želimo upozoriti članstvo SDA na pojavu novog političkog projekta pod nazivom "Pokret demokratske akcije" iza kojeg se kriju oni koji su cijelo vrijeme koristili SDA za svoje lične interese. Oni samo pokazuju svoje pravo lice i dokazuju da su bili u SDA dok su mogli koristiti i kontrolisati sistem SDA - ističe se u saopćenju, te navodi da su sve do sada radili uime ličnih ciljeva, a krili su se iza lažne brige za SDA, Banoviće, RMU Banovići i Tuzlanski kanton.

Iz KO SDA oštro osuđuju pristiske na direktore javnih ustanova i javnih preduzeća, kao i na načelnike klinika na UKC Tuzla "kojih smo svjedoci posljednjih dana, od kojih se traži da potpišu pristupnicu i lojalnost novom njihovom političkom projektu, a za uzvrat im obećavaju da će ostati na svojim pozicijama".

- Pozivamo sve članove SDA da proces obnove i rekonstrukcije SDA u TK, reafirmaciju uloge i utjecaja čestitih i časnih kadrova i ostvarivanje pune koordinacije SDA TK sa rukovodstvom SDA, nastavimo i dovršimo zajedno - stoji u saopćenju.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ademović s ambasadorom Sjeverne Makedonije: Postoji potreba za većom privrednom saradnjom

Vanredni sastanak rukovodilaca tužilaštava i policijskih tijela na strateškom nivou

Upriličen sastanak izaslanstva BiH i predstavnika Europske unije nakon pristupnih pregovora

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel