Ekonomija     | 26.02.2018. 16:14 |

Nastavak uspješne saradnje Međunarodnog aerodroma Sarajevo i Granične policije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. febaruara (FENA) - Na sastanku koji su danas održali direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković i direktor Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić dosadašnja međusobna saradnja ocijenjena je izuzetno uspješnom.

Na sastanku je posebno bilo riječi o predstojećoj ljetnoj sezoni, najfrekventnijem periodu godine, kada se redovno obaraju rekordi po broju putnika, a što usložnjava zahtjeve u kadrovskom smislu, kako Granične policije BiH, tako i Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Konstatirano je da je upravo zahvaljujući izuzetnom radnom angažmanu zaposlenika aerodroma i Granične policije BiH rekordna ljetna sezona 2017. prošla bez bilo kakvih problema i prevelikih gužvi.

Rukovodstvo aerodroma upoznalo je direktora Galića i saradnike sa svim najvažnijim predstojećim infrastrukturnim projektima, odnosno projektima proširenja sarajevskog aerodroma, a kojim će biti povećani i prostorni kapaciteti za potrebe rada jedinice Granične policije na aerodromu.

U kontekstu modernizacije i dogradnje Terminala B, evidentno je da se radi o izuzetno kompleksnom i izazovnom projektu, s obzirom da Međunarodni aerodrom Sarajevo nema zamjenskih kapaciteta, posebno uzimajući u obzir da izvođenje radova na proširenju pristanišne zgrade ne smije utjecati na redovno obavljanje avio-operacija, odnosno da nema kašnjenja ili eventualnih prekida u radu.

Galić je naveo da je opredjeljen za maksimalan doprinos i podršku zbog povećanja frekvencije letova i putnika na sarajevskom aerodromu, širenjem kapaciteta i angažiranjem većeg broja izvršitelja u Jedinici Granične policije Aerodrom Sarajevo, saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Sastanak ravnatelja Granične policije BiH sa šefom Odjela za vladavinu prava EU u BiH

Ravnatelj Granične policije BiH u studijskom posjetu Španjolskoj

Pripadnici GPBiH spriječili krijumčarenje 27 migranata

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta