Servisne informacije     | 26.02.2018. 16:50 |

Otežano saobraćanje na većini putnih pravaca u planinskim predjelima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. februara (FENA) - Završen je uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-19 Zvornik – Bijeljina, u mjestu Kozluk. Na navedenoj dionici saobraća se nesmetano. 

Obustava saobraćaja za sva vozila zbog nepovoljnih vremenskih uslova, na snazi je na putnim pravcima: Livno-Šujica, Glamoč-Mlinište, Kupres-Šipovo i Rakitno-Blidinje. 

Za vozila preko 3,5 t na snazi je zabrana saobraćaja na putnom pravcu Šujica-Tomislavgrad. 

Zbog ugaženog snijega i leda na kolovozu otežano je saobraćanje na većini putnih pravaca u višim planinskim predjelima. Dodatne poteškoće na putevima na području zapadne i sjeverozapadne Bosne uzrokuje jak vjetar koji stvara sniježne nanose. 

Štab Zimske službe Federacije BiH proglasio je zimske uslove vožnje, pa u skladu s tim dolazi do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prijevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prijevojima.  

Ekipe putne operative nalaze se na terenu, ali zbog izrazito niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnog materijala. Vozačima se preporučuje da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnom stanju na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila. 

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u desnoj cijevi tunela Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Mole se vozači da na ovoj dionici autoputa voze smanjenom brzinom.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 7,5 t na graničnom prijelazu Izačić. 

Na ostalim  graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'