Sport     | 27.02.2018. 10:59 |

Danas u Zetri revijalna hokejaška utakmica veterana Rusije i Balkana

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 27. februara (FENA) - Na kvalifikacioniom  turniru za svjetsko prvenstvo Treće divizije u hokeju na ledu, koje se održava u Zetri, nakon dva odigrana kola reprezentacije danas imaju slobodan dan, a takmičenje završavaju sutra susretima posljednjeg kola. 

Pauzu na turniru Hokejaški savez Bosne i Hercegovine iskoristio je za organizaciju revijalne  utakmice između ruskih i balkanskih hokejaških veterana, koji će igrati za timove Gazpromexporta i United Balkana. U ekipi Balkana će igrati nekadašnji vrhunski hokejaši - Pirnat, Glumac, Blatnik, Dreven, Hafner, braća Hiti, Kecojević, a našu zemlju predstavljat će selektor Brian Jokat i njegov pomoćnik Don Jamieson.

Susret će se igrati večeras u 19 sati u Zetri. 

Nakon dva odigrana kola kvalifikacionog turnira reprezentacije Bosne i Hercegovine i Turkmenistana zabilježile su po dvije ubjedljive pobjede nad Kuvajtom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u sutra će u međusobnom obračunu odlučiti o pobjedniku turnira i učesniku SP Treće divizije. 

Izabranici selektora Jokata savladali su Kuvajt s 8:1 i UAE sa 6:1, dok je Turkmenistan bio bolji od UAE sa 4:0, te od Kuvajta 24:2. 

 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Večeras otvaranje hokejaškog SP-a u Sarajevu, BiH protiv Irana

Pleho MVP juniorskog SP-a u Sarajevu, reprezentacija BiH ostvarila maksimalan učinak

Hokej na ledu - Juniori Bosne i Hercegovine osigurali zlato

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'