Bosna i Hercegovina     | 27.02.2018. 12:00 |

U Mostaru otvoren Sajam zapošljavanja za studente i diplomante tehničkih struka

FENA Nada Landeka

MOSTAR, 27. veljače (FENA) - U organizaciji Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru i Studentskog zbora tog fakulteta, u utorak je u Mostaru otvoren prvi dvodnevni Sajam zapošljavanja za studente i diplomante tehničkih struka - JOB FAIR koji stvara direktan kontakt između studenata i poslodavaca. 

Cilj je sajma omogućiti studentima prvi kontakt i razgovor s potencijalnim poslodavcima te na taj način potaknuti komunikaciju i njihovo rano usmjeravanje u odabiru stjecanja određenih vještina i kompetencija. 

Uoči početka sajma, dekan Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Željko Stojkić rekao je kako se radi o lijepoj prilici kojom će se spojiti lokalni poslodavci i studeni, te na taj način pokušati naći zajednički interes, što traže poduzeća, a što studenti očekuju od njih.

Dodao je kako na sajmu sudjeluju 22 poduzeća s područja strojarstva i računarstva te da će studenti imati priliku razgovarati direktno s njima.

Najavio je i nastavak pokretanja inicijative za Studenski inkubator, čija je svrha studentima predstaviti ideje i probleme poduzeća, a da ih oni pokušaju riješiti.

-  U ovom razdoblju studenti Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike idu na praksu u poduzeća. U ovoj godini imamo ponuđenih 45 projekata od strane poduzeća našim studentima za praksu, a ovaj današnji događaj je mjesto gdje će se obavljati intervjui tih firmi i studenata koji idu na praksu u sljedećem semestru – naglasio je dekan.

Pomoćnica Rektora za nastavu, studente i pravna pitanja sa Sveučilišta u Mostaru Vesna Kazazić ocijenila je kako je ovo vrlo značajna aktivnost Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike te kako je ovo velik iskorak u odnosnu na ono što su do sada radili.

Dodala je kako je jedan od strateških ciljeva Sveučilišta povezivanje s gospodarstvom i praćenje sudbine završenih studenta.

- Ovo je jedan značajan iskorak jer su na jednom mjestu gospodarstvenici i studenti. Gospodarstvenici da čuju i vide tko su dobri studenti i da vide njihove profile, a studeni da se upoznaju sa stanjem u gospodarstvu i sutra da vide svoju šansu - naglasila je.

Po njezinom mišljenju, na sajam su došli svi da uzmu nešto svoje, gospodarstvenici da vide kakvi su studenti, a studenti da nađu prostor za svoje zapošljavanje, što će svakako doprinijeti da ostanu ovdje i da vide kako ima perspektive u našoj državi.

Predstavnik Studenskog zbora Fakultet strojarstva i računarstva Zdravko Grubešić kazao je kako je sajam bitan, budući da studenti nemaju iskustva s poslodavcima.

-Neke od naših radionica pomoći će studentima kako se prijaviti za posao, kako odraditi razgovor, napisati životopis i motivacijsko pismo - istaknuo je.

Ustvrdio je kako će studenti imati priliku upoznati se s onim što poslodavci u ovom okruženju rade i na što se mogu fokusirati tijekom studija.

 Sajam se održava pod pokroviteljstvom Federalnog zavoda za zapošljavanje.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Delić predstavnicima najuspješnijih kompanija predstavio koncept jesenjeg sajma zapošljavanja

Dokumentarac Luke Vlahe o životu i djelu Karla Afana de Rivere prikazan pred mostarskom publikom

Oštećen travnjak stadiona Rođeni

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije