Bosna i Hercegovina     | 27.02.2018. 16:12 |

Pendeš na obilježavanju godišnjice utemeljenja Zbornog područja HVO Vitez

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. februara (FENA) - U Vitezu je danas obilježena obljetnica utemeljenja Zbornog područja Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Vitez, a obljetnici je uz brojne zvanice i dužnosnike svih razina vlasti, nazočila i ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš.

Obilježavanje obljetnice započelo je svetom misom za poginule i umrle pripadnike ZP HVO Vitez u župnoj crkvi svetog Juraja, nakon čega su izaslanstva na spomen-obilježju ispred Općine Vitez položila vijence i svijeće te uputili molitve za sve poginule i umrle branitelje.

Svečana akademija održana je u Hrvatskom domu u Vitez, a nazočnima se obratila i ministrica obrane BiH Marina Pendeš.

Uz čestitke povodom 26. obljetnice utemeljenja ZP HVO Vitez, te iskazivanja pijeteta svim žrtvama Domovinskog rata, ministrica Pendeš je napomenula kako je HVO utemeljen s ciljem očuvanja Bosne i Hercegovine te pune jednakopravnosti svih naroda unutar BiH.

Pozvala je nadležne institucije na procesuiranje odgovornih za svaki zločin, te naglasila jasna opredjeljenja za činjenje maksimalnog napora kada su u pitanju aktivnosti na europskom i euroatlantskom putu BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Obilježena 32. obljetnica 101. bosansko-brodske brigade HVO-a

Obilježena 31. godišnjica ubistva osmero Sarajlija u ulici Isevića sokak

Obilježena godišnjica stradanja hrvatskih branitelja na Oklajnici

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom