Bosna i Hercegovina     | 27.02.2018. 18:23 |

Naša stranka: Problem Mostara ne mogu riješiti oni koji su ga stvorili

FENA Saopćenje

MOSTAR, 27. veljače (FENA) - Glavni odbor Naše stranke Mostar smatra kako je jučerašnji sastanak predstavnika devet političkih stranaka na kojem se govorilo o problemu izbornih pravila za Mostar, "ništa drugo do predstava za javnost i nezasluženo uzimanje medijskog prostora".

"Razumijemo da pet principa koji rastu iz naše ideje Mostara kao jedinstvenog grada koja odbacuje bilo kakvo novo crtanje linija i dijeljenje gradskih područja po bilo kojoj osnovi, može biti nešto što određene stranke ne prihvaćaju. Ono što ne razumijemo jeste kako je moguće da u Mostaru djeluju stranke koje i u veljači 2018., nakon deset godina neodržavanja izbora i blokada grada u svim sferama, u javnost izlaze sa stavom da, eto, treba održati lokalne izbore što prije i da se, eto, treba dogovoriti oko nekih konkretnih rješenja. Sve dok je politički diskurs u Mostaru na ovom nivou, bilo kome tko promovira politiku čistog obraza i zdravog razuma, teško je naći razloge za aktivno učešće u takozvanim pregovorima", izjavio je predsjednica Gradskog odbora Naše stranke Mostar Irma Baralija, navodi se u priopćenju.

Iz Naše stranke Mostar poručuju kako sastanak koji je najavljen za 15 dana u Gradskoj vijećnici treba biti javni događaj na kojem će se moći čuti mišljenja, sugestije i kritike što većeg broja ljudi, jer sastanci koji se vode iza zatvorenih vrata i među strankama koje su dio problema, ne mogu biti rješenje za Mostar.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Kojović i Rudik: Ukrajina i BiH zajedno protiv ruskog uticaja

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'