Bosna i Hercegovina     | 27.02.2018. 23:16 |

Na Univerzitetu 'Džemal Bijedić' održano natjecanje u biznis planiranju

FENA Saopćenje

MOSTAR, 27. veljače (FENA) - Biznis plan "Zdrave slastice" proglašen je najboljim na studentskom natjecanju u biznis planiranju održanom u utorak na Ekonomskom fakultetu Univerziteta "Džemal Bijedić".

Studenti su biznis planove kreirali u sklopu predmeta "Osnovi poslovnog menadžmenta", a naglasak je stavljen na razvoj poduzetničkih sposobnosti studenata, kako bi stečena znanja i vještine mogli primijeniti u budućnosti.

Na natjecanju je sudjelovalo četrnaest timova pod mentorstvom doc. dr. Irme Dedić, a ove godine najavljen je i početak suradnje Ekonomskog fakulteta s Fondacijom Mozaik, koja je izrazila spremnost za pružanje podrške studentima u realizaciji njihovih ideja.

Kvalitetu koncipiranih biznis planova ocjenjivao je žiri u sastavu: Josipa Terzić Rezić (Apriori BH), Dženan Šarić (Fondacija Mozaik), Adi Đukić (agencija Web studio) i Dženan Behram (Asocijacija studenata Ekonomskog fakulteta).

Ovaj događaj predstavlja sad već tradicionalnu manifestaciju koja se održava na Ekonomskom fakultetu i dokaz je zalaganja nastavnog osoblja da kroz nastavni proces profiliraju sposobne kadrove koji će moći odgovoriti svim izazovima tržišta rada, kako u današnjem vremenu tako i u budućnosti, priopćeno je s Ekonomskog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić”.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Svečana sjednica Senata Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru

Nastavnički fakultet Univerziteta 'Džemal Bijedić' otvorio sportsku dvoranu

Dan nauke na Univerzitetu "Džemal Bijedić"

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo