Najave     | 28.02.2018. 07:26 |

'Festival prijateljstva' podrška prevenciji nasilja među mladima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. februara (FENA) - Udruženja za razvoj društva "Kap" u suradnji sa školama iz cijele BiH obilježit će danas Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja - Dan ružičastih majica, a slogan ovogodišnje kampanje je "Trend je biti friend".

Centralna manifestacija je "Festival prijateljstva" u Domu mladih u Sarajevu gdje će se mladi družiti uz zabavni i edukativni sadržaj i uz podršku javnosti poznatih ličnosti.

- Učenici će tako na svoj način iskazati podršku prevenciji nasilja među mladima i dići glas protiv nasilja u školama. Na manifestaciji će birati najbolje školske prijatelje koji će dobiti plaketu i adekvatan poklon - navode iz Udruženja.

Istog dana, u Međunarodnom centru za mlade na Grbavici u Sarajevu bit će održana konferencija o prevenciji nasilja među mladima u školama, s akcentom na nasilje putem interneta (cyber bullying). Očekuje se dolazak predstavnika ministarstava obrazovanja, pravosuđa, policije, kao i škola, nevladinih organizacija te učenici i roditelji.

Udruženje za razvoj društva "Kap" poziva građane da u srijedu obuku bilo koji odjevni predmet ružičaste boje i tako podignu glas protiv nasilja u školama.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Potpisi 2.000 građana za poštivanje zakona koji štite prava pacijenata u FBiH

Uslugama u javnim zdravstvenim ustanovama nije zadovoljno 46 posto bh. građana

Najbolje zdravstvene ustanove 'Opća bolnica' Sarajevo i UKC Banja Luka

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana