Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 28.02.2018. 15:44 |

Svečana sjednica Skupštine TK u povodu Dana nezavisnosti BiH

FENA

TUZLA, 28. februara (FENA) - U povodu 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, danas je održana svečana sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona.

Na početku je minutom šutnje i prigodnom molitvom odata počast poginulim braniteljima u proteklom ratu u BiH.

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Senad Alić kazao je da je 1. mart, Dan nezavisnosti, najznačajniji datum u BiH. Izrazio je nezadovoljstvo što se ovaj državni praznik ne obilježava na području cijele BiH, već samo u jednom entitetu, Federaciji BiH.

-Nažalost, imamo te probleme, iako je Dejtonski sporazum prekinuo rat, ostavio je pravne praznine za uređenje države onakve kako su se građani BiH izjasnili 29. februara i 1. marta 1992. godine na referendumu. Ovo još nije sistemski uređena država, kako smo mi željeli na referendumu - naveo je Alić.

Odao je počast svi poginulim borcima Armije BiH i svima koji su na bilo koji način pomogli državi da opstane, kako bi se danas mogao slaviti ovaj praznik.

Uputio je čestitke građanima u povodu Dana nezavisnosti BiH.

Na svečanoj sjednici Kamerni orkestar tuzlanske Srednje muzičke škole "Čestimir Dušek“, kojeg predvodi prof. Jasmina Šehanović, odsvirao je himnu BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Konjic obilježio Dan nezavisnosti BiH

U Goraždu održana svečana akademija povodom Dana nezavisnosti BiH

U MC Srebrenica obilježen Dan nezavisnosti BiH - Podsjećanje na važnost zajedništva

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana