Bosna i Hercegovina     | 28.02.2018. 17:09 |

Učenici 52 škole iz cijele BiH zajednički proslavili Dan nezavisnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28.februara (FENA) - Učenici 52 škole iz cijele BiH zajednički su proslavili Dan nezavisnosti BiH.

U prostoru Multimedijalne sale na Kovačima u organizaciji Muzeja "Alija Izetbegović“ promoviran je četvrti katalog učeničkih radova "Mladi ljiljani“, saopćeno je iz ovog muzeja.

JU Muzej "Alija Izetbegović“ od samog početka svoj rad usmjerava na edukativnu djelatnost s namjerom da upozna učenike osnovnih i srednjih škola s periodom moderne historije BiH opečaćene likom i djelom prvog predsjednika BiH Alije Izetbegovića.

Muzej je s tim temama objavio konkurs za učenike osnovnih škola i srednjih škola, a u kategoriji osnovnih škola prvu nagradu je osvojio Zijad Avdičević VII razred, Osnovna škola "Teočak“ iz Teočaka, drugu nagradu Adna Višća IX, Osnovna škola "Olovo“ iz Olova i treću nagradu Adna Kahrimanović VI razred, Osnovna škola "Fatima Gunić“ Sarajevo.

U kategoriji srednjih škola, prvu nagradu je osvojio Iman Afaneh, Peta gimnazija Sarajevo, drugu nagradu Marija Babić I razred, Srednja tehnička škola "Kemal Kapetanović“ Kakanj, dok je treću nagradu dobila Ajla Hajruši I razred, Gimnazija Mostar.

U programu povodom Dana nezavisnosti BiH nagrađeno je 70 najboljih učenika iz 30 osnovnih i srednjih škola koji su učestvovali na interaktivnim radionicama "Bosanska vječnost“, kao i konkursu za najbolji literani rad.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Konjic obilježio Dan nezavisnosti BiH

U Goraždu održana svečana akademija povodom Dana nezavisnosti BiH

U MC Srebrenica obilježen Dan nezavisnosti BiH - Podsjećanje na važnost zajedništva

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo