Bosna i Hercegovina     | 28.02.2018. 19:11 |

Lovrinović, Kožul i Zovko posjetili Stadlerov dječiji dom Egipat u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28.februara (FENA) - Predsjedatelj Kluba zastupnika Hrvatske demokratske zajednice BiH – Hrvatski narodni sabor u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nikola Lovrinović i član Kluba Predrag Kožul, te predsjedateljica Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda PSBiH Ljilja Zovko posjetili su danas Stadlerov dječiji dom Egipat u Sarajevu i tom prigodom razgovarali sa tajnicom Družbe sestara Služavki Malog Isusa, sestrom Kristinom Adžamić.

Kako se navodi u saopćenju PSBiH Adžamić upoznala je zastupnike i izaslanike PSBiH da se sestre i uposlenici u Stadlerovom domu svakodnevno trude da djeci o kojoj se brinu osiguraju toplo obiteljsko okruženje u kojem će se školovati, družiti i na najbolji način pripremati za život u zajednici.

Prema njenim riječima, u Dječjem domu se nalazi trinaestero djece, odnosno štićenika ove ustanove o kojima se vodi briga od njihovog ulaska u Dom do njihove punoljetnosti.

Istaknula je da je najveći problem sa kojima se susreću u svom radu liječenje i zdravstvena zaštita djece koja odrastaju u Domu, a dolaze iz drugih županija i nemaju zdravstveno osiguranje.

Također, sestra Adžamić upoznala je članove PSBiH da ovoj ustanovi nije riješen pravni status u pogledu korištenja proračunskih sredstava, te apelirala da učine što je u njihovoj moći kako bi se ovo pitanje u što skorije vrijeme riješilo.

Današnjem sastanku nazočio je i vršitelj dužnosti glavnog tajnika Vijeća ministara BiH Robert Vidović, saopćeno je.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Softić i Pendeš na Parlamentarnom forumu Energetske zajednice u Beču

Softić i Pendeš sutra na Parlamentarnom forumu Energetske zajednice u Beču

Ademović u posjeti Ambasadi BiH u Kuvajtu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu