Bosna i Hercegovina     | 01.03.2018. 08:47 |

Opozicija - 'Rezultat' lobiranja vlasti RS je Dodik na američkoj 'crnoj listi'

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 1.marta (FENA) - Raspravom o Informaciji o aktivnostima Republike Srpske (RS) u oblastima regionalne i institucionalne saradnje danas će biti nastavljena redovna sjednica Narodne skupštine RS-a.

Tokom sinoćnjeg produženog rada poslanici NDP-a i PDP-a, Dragan Čavić i Branislav Borenović su ukazivali na iznose novca koje je Vlada RS-a izdvojila za lobiranje u svijetu, ali i navodili da je jedini „rezultat“ tih aktivnosti predsjednik RS-a Milorad Dodik na američkoj „crnoj listi“.

Opozicija je tražila da se o ovoj tački rasprava nastavi danas, što nije naišlo na podršku, zbog čega su zahtijevali pauzu u zasjedanju i da se u skupštinsku salu vrati predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović.

Situaciju na rubu konflikta na kraju je i razriješio Čubrilović, koji se pojavio u sali i riječima „jutro je pametnije od večeri“ prekinuo zasjedanje i nastavak zakazao za danas.

Na dnevnom redu su i interpelacije opozicije o politikama u oblasti zdravstvenog i penzionog sistema, te upravljanja javnim preduzećima.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo