Servisne informacije     | 01.03.2018. 08:42 |

BIHAMK - U prekidu saobraćaj u Karušama, na prijevoju Ivan i petlji Šićki Brod

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. marta (FENA) - Zbog protesta građana u prekidu je odvijanje saobraćaja na raskrsnici magistralnih puteva M-4 i M-17 u mjestu Karuše, na planinskom prijevoju Ivan (M-17 Sarajevo-Konjic) i na petlji Šićki brod (Tuzla).

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na snazi je zabrana saobraćaja na magistralnom putu M-5 Ripač-Vrtoče, a za vozila iznad 3,5 t na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje.

Štab Zimske službe Federacije BiH proglasio je zimske uslove vožnje, pa u skladu s tim dolazi do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje.

Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.

Ekipe putne operative nalaze se na terenu, ali zbog izrazito niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnog materijala. Vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnom stanju na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u desnoj cijevi tunela Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila iznad 7,5 t na graničnim prijelazima Izačić i Velika Kladuša.

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Povodom Dana nezavisnosti BiH večeras do ponoći na području FBiH zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Završen uviđaj saobraćajne nezgode kod mjesta Brezovo Polje, saobraća se usporeno

BIHAMK - Duge kolone vozila na više graničnih prijelaza

BIHAMK-Tokom dana se očekuje pojačan intezitet vozila, naročito na prilazima većim gradskim centrima

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije