Bosna i Hercegovina     | 01.03.2018. 13:25 |

U Vogošći svečano obilježen 1.mart - Dan nezavisnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1.marta (FENA) - Nakon što su delegacije položile cvijeće na Centralnom spomen- obilježju šehidima i poginulim borcima Vogošće, spomen-obilježju Civilnim žrtvama rata općine Vogošća i spomen-obilježju ubijenim Logorašima općine Vogošća, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Vogošća.

Na sjednici su se obratili i govorili o značaju 1. marta Dana nezavisnosti BiH, predsjedavajući Općinskog vijeća Vogošća Tarik Curić, načelnik Općine Vogošća Edin Smajić, predsjednik Udruženja boraca „Bosne – Zelene bertke” Vogošća Hasan Dolovac i predsjednik Koordinacije boračkih udruženja Općine Vogošća Omer Hasanović, saopćeno je iz Kabineta načelnika.

U sklopu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine JU KSC Vogošća je raspisala Javni poziv za najbolji prozno – literarni rad o temi „PROZOR U MOJU DOMOVINU“.

Za tri najbolja rada nagrade su dobili: Adna Omergić učenica OŠ „Porodice ef. Ramić“, Edina Karić učenica OŠ „Mirsad Prnjavorac“ i Amna Ahmić učenica OŠ „Porodice ef. Ramić“. saopćeno je iz Općine Vogošća.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Konjic obilježio Dan nezavisnosti BiH

U Goraždu održana svečana akademija povodom Dana nezavisnosti BiH

U MC Srebrenica obilježen Dan nezavisnosti BiH - Podsjećanje na važnost zajedništva

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta