Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 01.03.2018. 13:47 |

Zenica: Sjećanje na poginule sugrađane

FENA

ZENICA, 1. marta (FENA) - Centralna manifestacija obilježavanja 1. marta - Dana nezavisnosti BiH za područje Zeničko-dobojskog kantona održana je, u organizaciji Skupštine i Vlade Zeničko-dobojskog kantona i boračkih udruženja, na Spomen-obilježju "Kameni spavač" u Zenici gdje su brojni građani, predstavnici vlasti i nevladinih organizacija uz polaganje cvijeća, prigodna obraćanja i kulturno zabavni program odali počast svim sugrađanima tokom proteklih ratnih zbivanja.

Više stotina prisutnih sugrađana uime Koordinacije boračkih udruženja ZDK pozdravio je Nazim Bećirović, koji je istakao da neće dozvoliti da borce "pojedini kupuju kartama za druge gradove".

- Potrebe boraca nisu velike, ako ste voljni pomoći borcima, ugradite ih u općinske budžete i to će biti dovoljno da pokažete svoju podršku - rekao je Bećirović.

Sugrađane je pozdravio i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, koji je zatražio da Vlada FBiH treba javno objaviti registar boraca, a predsjedavajući Skupštine ZDK Jasmin Duvnjak pozvao je građane Zenice i BiH da sami rade na izgradnji "kosmpolitske države Bosne i Hercegovine".

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

OSCE podržao nastavak reforme nastavnih planova i programa za osnovne i opće srednje škole u ZDK

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Za otklanjanje arhitektonskih barijera i mobilnost invalidnih osoba u ZDK 250.000 KM

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta