Regija     | 02.03.2018. 11:50 |

Uhićen član skupine 'Pink Panther' iz Crne Gore zbog pljačke u Japanu

FENA Saopćenje

PODGORICA, 2. ožujka (FENA) - Španjolska policija uhitila je člana skupine "Pink Panther" crnogorskog državljanina Radovana Jelušića (47) iz Nikšića prema tjeralici Crne Gore zbog izdržavanja kazne zatvora u toj zemlji, a za kazneno djelo počinjeno u Japanu.

Jelušić je kao član skupine Pink Panther, zajedno s još jednom osobom, ukrao nakit vrijedan 1,7 milijuna eura, izvijestilo je u srijedu Ministarstvo unutarnjih poslova Crne Gore.  

Crna Gora potraživala ga je radi izdržavanja zatvorske kazne u trajanju od pet godina i šest mjeseci na koju je osuđen presudom Višeg suda u Podgorici zbog razbojništva i krivotvorenja isprava u Japanu.

On je to kazneno djelo, kako je presuđeno, izvršio 14. lipnja 2007. godine s H.R. na štetu zlatarnice "Exelco Diamond" u Tokiju. Oni su tom prilikom protupravno otuđili nakit i dijamantnu u ogrlicu procijenjene vrijednosti oko 1,7 miliona eura.

Radovan Jelušić je obrađivan u sklopu Interpolovog projekta "Pink Panther", a kasnije i u sklopu Europolovog projekta "Diamond".

Crnogorski državljanin lišen je slobode u Španjolskoj kao rezultat zajedničke istrage ciljanog traganja između crnogorskog Odsjeka za međunarodnu policijsku suradnju Interpol – Europol – SELEC i španjolske  policije – Guradia Civile, a posredstvom Europola, navodi se u izvješću.  

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Uhićen bivši crnogorski reprezentativac

Opljačkana Lutrija BiH u Mostaru

Više osoba opljačkalo Ruskinju u iznajmljenom stanu u Mostaru, otuđena veća količina novca

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta