Servisne informacije     | 02.03.2018. 13:59 |

I dalje u prekidu saobraćaj na petlji Šićki Brod

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. marta (FENA) - Zbog protesta građana i dalje je u prekidu saobraćaj na petlji Šićki Brod (Tuzla). Od 12.10 sati iz istog razloga blokirana je raskrsnica magistralnih puteva M4 i M-17 u mjestu Karuše. 

Magla se zadržala na pojedinim dionicama, a izdvajaju se šire područje Livna, Kupresa i Tomislavgrada, te putevi prema graničnim prijelazima Prisika, Kamensko, Ivanica i Zupci. Na dionicama u višim predjelima u zapadnim krajevima BiH ima ugaženog snijega na kolovozu. 

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 t na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje. 

Na snazi su zimski uvjeti za vožnju, pa u skladu s tim dolazi do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prijevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno saobraćanje. Također u slučaju potrebe, autobusi i teretna vozila moraju imati lance na pogonskim točkovima na planinskim prevojima. 

Jak vjetar povremeno formira sniježne nanose na putevima Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ i Bosanski Petrovac-Drvar. Sniježnih nanosa i povremenih lavina ima na području Grmuše, na magistralnom putu M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Upozorava se i na učestale odrone na brojnim dionicama. Vozačima se preporučuje da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme. 

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. 

Zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj zabranjen je saobraćaj teretnim vozilima preko 7,5 tona na graničnim prijelazima Donja Gradina, Izačić i Velika Kladuša. 

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo