Bosna i Hercegovina     | 02.03.2018. 15:11 |

U Bugojnu obilježen Dan civilne zaštite Federacije BiH

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 2. marta (FENA) - Svečana sjednica Općinskog štaba civilne zaštite Bugojno (OŠCZ) održana je danas povodom 1. marta, Dana civilne zaštite Federacije BiH i Svjetskog dana civilne zaštite.

-Dobro organiziran sistem civilne zaštite u svijetu znači dobre uvjete za život ljudi, koji će biti zaštićeni od problema uzrokovanih eventualnim prirodnim i drugim nesrećama - kazao je načelnik toga štaba Mirsad Karadža.

Po njegovim riječima, Općinska služba za civilnu zaštitu Bugojno "odgovorno provodi zadatke iz svoje nadležnosti". 

-To potvrđuje i činjenica da u poplavama, požarima i drugim nepogodama, koje su proteklih godina zahvatile područje bugojanske općine, nije bilo smrtno stradalih osoba – naglasio je.

Uz čestitku za Dan civilne zaštite, predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno Igor Vrljić istaknuo je kako se "rad civilne zaštite najbolje vidi na terenu”.

-Sve elementarne nepogode i nesreće na našem području, ne bismo mogli pravovremeno rješavati da nije bilo pomoći ljudi, pojedinaca, i koordinacije OŠCZ, kantonalnih, entitetskih i državnih štabova - zaključio je komandant OŠCZ Bugojno, načelnik Hasan Ajkunić.

Pismene pohvale za pruženu podršku u djelovanju OŠCZ Bugojno u 2017. dobili su Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), Agencija za vodno područje sliva rijeke Save, Kantonalna uprava za šumarstvo - Odjeljenje Bugojno, te pojedinci Arif Čurić i Šefko Tukar.

Sjednica je završena uz želju da u 2018. ne bude prirodnih nepogoda u našoj zemlji i nadu da snijeg, čije se topljenje očekuje s dolaskom proljeća, neće izazvati probleme stanovnicima gornjovrbaske regije. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta