Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 02.03.2018. 16:25 |

Junior Hodžić potpisao sa Slobodom dvogodišnji ugovor

FENA

TUZLA, 2. marta (FENA) – Član juniorskom tima tuzlanske Slobode, Armin Hodžić, potpisao je danas prvi profesionalni ugovor s klubom.

Iako je potpisivanje trebalo biti obavljeno jutros, nakon konferencije za novinare, to se nije dogodilo, jer predsjednik Slobode Senad Mujkanović nije prihvatio sklapanje ugovora na dvije godine, tražeći najmanje četiri.

- Neću da nam se ponove neki raniji slučajevi, kada su mladi igrači stekli afirmaciju, a zatim odlazili bez obeštećenja. Želimo da se osiguramo, pogotovo kada je riječ o talentiranim nogometašima koji su ponikli u našem klubu. Nećemo potpisivati kratkoročne ugovore i do daljeg Hodžić, koji je planiran za susret s Borcem, neće trenirati s ostalim igračima – kazao je Mujkanović.

Menadžer Hodžića, Ahmet Hasanović, izjavio je za Fenu da je dvogodišnji ugovor isključivo želja Hodžićevih roditelja.

- Oni žele da sklopi ugovor sa Slobodom do završetka školovanja, znači još godinu i pol. Nakon toga odlučit će gdje će se njihov sin školovati i ne žele da ga ugovor u tome ograničava - izjavio je Hasanović.

Šta se dogodilo da je ubrzo nakon razlaza, ipak, došlo do potpisivanja ugovora, nije poznato. Po svemu sudeći, Mujkanović je prihvatio želju Hodžićevih roditelja.

Mladi nogometaš do sada je nastupao za juniorski sastav Slobode, a nakon zimske pauze, šef stručnog štaba Slavko Petrović uvrstio ga je u prvi tim tima s Tušnja.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Tuzlanske gimnastičarke osvojile 18 medalja na takmičenju u SAD-u

Rumunski film 'Sloboda' režisera Tudora Giurgia donosi priču o pobuni protiv komunizma

Reporteri bez granica: Kina najveći zarobljivač novinara na svijetu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'