Bosna i Hercegovina     | 02.03.2018. 18:07 |

Udruženje poljoprivrednika FBiH pozvalo borce da deblokiraju saobraćaj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. marta (FENA) - Udruženje poljoprivrednika Federacije BiH pozvalo je borce da deblokiraju saobraćaj na Šićkom Brodu i da se za rješavanje svojih problema obrate nadležnim institucijama.

U saopćenju za javnost Udruženje ističe da ima razumijevanje za njihove zahtjeve, ali da borci moraju biti svjesni da su blokadom ključne prometnice u kantonu potpuno blokirali i poljoprivrednu proizvodnju.

Naglašavaju da su mljekari u Tuzlanskom kantonu u ovom trenutku u velikom problemu jer već dva dana ne mogu prevoziti proizvedeno mlijeko prema dobavljačima. Ako  blokada bude nastavljena, dodaju u Udruženju, mlijeko će propasti te će poljoprivrednici pretrpjeti ogromne štete.

- Podsjećamo da je TK veliki proizvođač mlijeka, te da je mljekarstvo najrazvijenija grana poljoprivede u BiH od koje žive hiljade porodica. Zbog njih i u njihovo ime apeliramo da slijedite primjer vaših saboraca iz drugih djelova zemlje i napustite Šićki Brod.
Ne smijete se za vaša prava boriti nauštrb drugih kategorija društva. I među nama ima onih koji su se borili za ovu zemlji i danas zaslužujemo da nam omogućite da neometano radimo naš posao - zaključuju u Udruženju poljoprivrednika FBiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Udruženje poljoprivrednika FBiH traži isti tretman poljoprivrednika po pitanju plaćanja šteta

Poljoprivrednici Srbije počinju blokirati ceste do ispunjenja zahtjeva

Udruženje - Četiri umjesto obećanih 42 miliona je 'šamar' poljoprivrednicima

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana